Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Insignia OPC Unlimited i Corsa OPC Nurburgring Edition

Opel Insignia OPC Unlimited i Corsa OPC Nurburgring Edition


Segment Opelovih sportskih OPC modela proširen je limitiranim izdanjem Corse OPC ‘Nürburgring Edition’ sa 210 KS, a Opel Insignia OPC s 325 KS od sad je dostupna i u verziji ‘Unlimited’.

Ova verzija nema elektroničkog ograničenja maksimalne brzine, pa ide do 270 km/h.

Opel Corsa OPC je o limitirana edicija od 500 komada. Ovo je drugi Opelov model posvećen legendarnoj trkaćoj stazi, nakon Astre OPC ‘Nürburgring Edition’ predstavljene 2008. godine.

Dodatna snaga dobivena je zahvaljujući podešenom turbopunjaču, sportskoj ispušnoj cijevi sa smanjenim potisnim tlakom te optimizacijom za 100-oktanski benzin te modificiranom upravljanju motorom. Maksimalna snaga 1.6-litarskog OPC turbo motora povećana je sa 192 KS na 210 KS. Maksimalni okretni moment osnovnog motora (230 – 266 Nm) je također povećan na 250 Nm, odnosno 80 Nm kada je aktiviran overboost.

Prednja osovina opremljena je mehaničkim diferencijalom s ograničenim pomakom. Ona pomaže smanjiti klizanje kotača kada su oni podvrgnuti velikim bočnim silama pri ubrzanju ili prilikom promjene teksture cestovne podloge. 

Poboljšanja uključuju još dodatno sniženo podvozje prilikom vožnje, korištenje novih Bilsteinovih opruga i amortizera te kao još jedan high-tech detalj – novi superlagani sustav prednjih kočnica specijaliziranog proizvođača Brembo s posebnim slojem na kočnicama namijenjenim postizanju visokih performansi. Stručnjaci iz Opel Performance Centera rekalibrirali su kontrolne algoritme za pomoćne sustave podvozja – ABS, kontrolu proklizavanja (TC) i električnu kontrolu stabilnosti (ESC) – kako bi odgovarali novoj konfiguraciji automobila.

Novosti u izgledu uključuju dvije nove ekskluzivne boje karoserije, zelenu Grasshopper i crvenu Henna, kao i novodizajnirane 18-colne aluminijske naplatke u sivoj boji visokog sjaja s 225/35 R 18 V gumama. Ostale značajke koje razlikuju ‘Nürburgring Edition’ od postojeće Corse OPC su stepenica na prednjem spojleru, nova dupla ispušna cijev od nehrđajućeg čelika kao i logo ‘Nürburgring’ na B-nosaču sa svake strane.

U sportskoj unutrašnjosti nalaze se pločice s natpisom ‘Nürburgring’ crvenom i crnom bojom te ukrasni bijeli šavovi na prednjim Recaro sportskim sjedalima, stražnjim sjedalima, kao i na konzoli ručne kočnice i mjenjača. Na naslonima prednjih sjedala također je utkan ‘Nürburgring’ logo, a umetci na upravljaču imaju lakirano crnu završnu obradu.

Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’ dostiže brzinu od 100 km/h za 6,8 sekundi. S najvećom brzinom od 230 km/h je među najboljima u svojoj klasi.

Što se tiče Insignije OPC, ona i u verziji ’Unlimited’ dolazi standardno s pogonom na svim kotačima. Maksimalna brzina nije elektronski ograničena, pa iznosi najviše 270 km/h, ovisno o karoserijskoj izvedbi i mjenjaču.

Opel Insignia OPC ‘Unlimited’ vizualno je prepoznatljiva po plavom Brembovom logu i novodizajniranom mjeraču okretaja i brzinomjeru. Planirano je da posebno izdanje vozila također dolazi s karoserijom u mat crnoj boji.

Model s najboljim performansama u Opelovoj ponudi dolazi sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem u svim izvedbama. A njih sačinjavaju četverovratna notchback i peterovratna hatchback-verzija te karavan Sports Tourer OPC.

Kupnja ovog modela uključuje i OPC trening na Opelovoj testnoj stazi u Dudenhofenu. Vlasnici će naučiti kako još sigurnije i samopouzdanije iskoristiti voznu dinamiku svojeg automobila, a sve pod budnim nadzorom ambasadora Opelovog branda Joachima Winkelhocka i instruktora s bogatim iskustvom u automobilističkom sportu.

Vozne performanse nove varijante posve su iste kao kod verzija koje imaju ograničenje brzine. Insignia OPC ubrzava od 0 do 100 km/h u 6 sekundi. Potrošnja goriva u kombiniranom krugu i emisija ugljičnog dioksida kreću se od 10,6 l/100 km i 249 g/km do 11 l/100 km i 259 g/km.

Novi šesterostupanjski automatski mjenjač kombinira sportsku dinamiku i udobnost vožnje na iznimno visokoj razini, nudeći privlačnu alternativu verzijama s ručnim mjenjačem. Pored automatske značajke, također je dostupan način rada prilikom kojega vozač sam ručno mijenja brzine – opcijski preko ručice na upravljaču.

Sustav kontrole prijenosa povezan je s mehatroničkim FlexRide podvozjem Insignije OPC. Osim standardnih postavki koje daju uravnoteženu karakteristiku pogona na sve kotače za svakodnevnu vožnju, dostupna su još dva načina funkcioniranja koja odabire sam vozač: način Sport daje više agilnosti i izravniji odaziv vozila, dok način OPC nudi ultimativno iskustvo beskompromisne upravljačke dinamike.

Karakter mijenjanja brzina automatskog mjenjača ugođen je za još više zabave prilikom vožnje i prilagođava se prevladavajućim cestovnim uvjetima, već ovisno o odabranom načinu funkcioniranja. Inovativni sustav Adaptive 4×4 Insignije OPC osigurava precizno upravljanje, maksimalnu stabilnost i držanje podloge.

Izvor: Automoto-portal.hr