Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Corsa u izdanju za 2011. godinu

Opel Corsa u izdanju za 2011. godinu


Opel je još jednom obnovio Corsu. U 2010. godini promijenilo se sve ispod površine: podvozje, upravljački sustav i ponuda motora, a od siječnja 2011. Corsa dobiva i novu vanjštinu.

Najnovije pomlađivanje izgleda Corse temelji se u velikoj mjeri na njenom postojećem, vrlo uspješnom dizajnu. I dalje zadržava svoj pristupačan i simpatičan karakter, no sada dolazi s robusnim i dinamičnim prednjim dijelom karakterističnim za Opelovu novu dizajnersku filozofiju.

Sportski izgled postignut je promjenom proporcija gornjih i donjih rešetki hladnjaka. Donja rešetka postala je šira i nešto viša pa vizualno proširuje automobil. Osim toga, na drugi pogled vidljivo je da je puno pažnje posvećeno mrežici rešetke koja je zamijenila dosadašnje vodoravne žbice. Rezultat je automobil koji na ulici odaje puno dinamičniji dojam. Dojmljivi Opelov logo integriran je u novodizajniranu veću i pomno oblikovanu kromiranu prečku, pojačavajući izražajan izgled prednjeg dijela vozila.

Strogo oblikovan dizajn Opelovih „orlovskih očiju“ integriran je u nova prednja svjetla zajedno s prepoznatljivim dnevnim svjetlima u obliku krila koja su prvi put viđena na Insigniji, a sada ih nalazimo kod svih Opelovih proizvoda. Unutrašnjost svjetala također je redefinirana kako bi dobila izgled nalik briljantu koji pridonosi sportskom dojmu. Nova svjetla za maglu s integriranim kromiranim motivom oštrice točka su na „i“ sada još izražajnijeg Corsinog lica. Novi izgled dodatno je naglašen sa šest novih modela aluminijskih naplataka te velikom, redizajniranom Opelovom munjom na poklopcu prtljažnika.

U Opel Corsi će se prvi prvi put predstaviti novi multimedijski sustav sa sedam zvučnika. Ovaj će svestrani sustav, nazvan ‘Touch & Connect’, imati 5-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir, navigaciju kojom je kompletno pokriveno 28 zemalja (Hrvatska će imati djelomičnu pokrivenost), Bluetooth te priključke za iPod i USB. Sustav ‘Touch & Connect’ jednostavan je za korištenje, a uz pristupačnu cijenu nudi univerzalnu povezivost.

Nove, suvremene boje i materijali nude se izvana i iznutra. Osim vrlo moderne ugljenosive nijanse, unutrašnjost također može dolaziti u izražajnijoj boji Tabasco Orange ili Steel Blue. U novoj paleti boja interijera također se nalaze nježna prljavobijela Guacamole, oku ugodna Grasshopper zelena i upadljiva Henna.

Osim toga, hit ponuda Color Line s kojom dolaze posebne, sportske verzije sada je obogaćena novim opcionalnim paketom ‘Linea’. Taj paket karakteriziraju dvije velike pruge koje se protežu cijelom dužinom karoserije te 17-inčni naplatci i vanjski retrovizori u istoj boji.

Novosti ima i u motorizaciji. Novi motor u ponudi je ecoFLEX 1.3 CDTI snage 70 kW/ 95 KS, standardno opremljen tehnologijom Start/Stop. Deklarirana prosječna potrošnja ovog modela je samo 3,5 litre dizela na 100 km te emitira samo 94 g/km CO2. Tehnologija Start/Stop pokazuje svoju korisnost najviše u gradskoj vožnji, kada smanjuje potrošnju goriva na 4,2 litre na 100 km umjesto dosadašnjih 4,6 l/100 km.

Ponuda motora s novom Corsom kreće se od 65 do 192 KS. Obitelj motora je u 2010. pomlađena mnogim novim agregatima koji smanjuju potrošnju goriva i emisiju ugljičnog dioksida do 13%, uz istovremeno povećanje snage motora.

Izvor: Automoto-portal.hr