Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Corsa E pete generacije ima sve novo – podvozje, motore, prijenos
Opel Corsa E pete generacije ima sve novo - podvozje, motore, prijenos

Opel Corsa E pete generacije ima sve novo – podvozje, motore, prijenos


Svjetska premijera Opel Corsa E će doživjeti u listopadu na Pariškom sajmu automobila. Kompanija tvrdi kako će vlasnicima ponuditi novo iskustvo.

Novi 1-litarski 3-cilindrični turbo motori, profinjeni tečni mjenjači, te novi ovjes i optimizirani upravljač postavljaju bi trebali biti vrlo zanimljivi, kao i nova unutrašnjost uz IntelliLink tehnologiju. Što se vanjskog izgleda tiče, nova Opel Corsa E je još dinamičnija i življa. Peta generacija i 32 godine povijesti, nije to malo.

Inače prosječno se godišnje proda oko 370.000 primjeraka Opela Corse i jedan je od najprodavanijih automobila u svojoj klasi.

Novost ispod poklopca nove takozvane „Corse E“ pete generacije Opelov je novorazvijeni trocilindrični 1.0 ECOTEC Turbo motor s izravnim ubrizgavanjem. Posve načinjen od aluminija, koji je usklađen s emisijskim standardom Euro 6, dostupan je u dvije verzije koje se razlikuju po snazi: 66 kW/90 KS ili 85 kW/115 KS, uz okretni moment pri malom broju okretaja od 170 Nm pri 1800 o/min. Opelov je novi trocilindrični motor Standardno je opremljen Start/Stop tehnologijom.

Ponuda benzinskih motora za novu Corsu proširena je predstavljanjem novog 1,4-litarskog turbo motora sa 74 kW/100 KS i 200 Nm maksimalnog okretnog momenta, te poboljšanim 1,2 i 1,4-litarskim atmosferskim motorima koji zadovoljavaju Euro6 norme. Dizelsku ponudu čini 1.3 CDTI motor koji je također značajno promijenjen, profinjeniji i također usklađen sa standardom Euro 6, a koji se nudi u dvije izvedbe s 55 kW/75 KS i  70 kW/95 KS.

Sve u svemu, nova bi Opel Corsa E mogla biti ponovo hit.

Opel Corsa E pete generacije ima sve novo - podvozje, motore, prijenos