Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Cascada – novi kompanijin kabriolet, naviše liči na novu Astru ali bez krova

Opel Cascada – novi kompanijin kabriolet, naviše liči na novu Astru ali bez krova


Ime je dobio po španjolskoj riječi koja označava “vodopad”. Dug je 4,70 metara, a dostojno će konkurirati sličnim modelima. U prodaji se očekuje početkom 2013. godine.

Ime Cascada izvedeno je iz Španjolskog naziva za vodopad, a karakteristično za sustav imenovanja ovog proizvođača ime završava slovom „a“. Fotografije nažalost ne otkrivaju cijeli automobil, već samo prikazuju kako će izgledati s podignutim i spuštenim mekanim krovom.

Iz kompanije kažu kako će biti korišteni vrhunski materijali, a krov se podiže i spušta električnim putem do brzine od 50 kilometara na sat. Iako se to službeno ne navodi, vjerujemo da je riječ o Astri sa mekanim krovom, a uspjeli smo naći i jednu montažu koja otprilike pokazuje što možemo očekivati.

Cascada je nakon ADAMA i Mokka modela treći automobil koji je Opel predstavio ove godine. Cascada će se u prodaji naći početkom 2013. godine. Zanimljivo, neće ga biti na pariškom auto salonu.

Izvor: Automoto-portal.hr