Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Astra OPC i Mokka premijerno na 2012 Geneva Motor Showu

Opel Astra OPC i Mokka premijerno na 2012 Geneva Motor Showu


Ženevski auto salon je jedna od najvećih svjetskih auto sajmova, a definitivno jedan od najznačajnijih u ovom dijelu Europe. Opel se za ovaj sajam dobro pripremio, a iz ponude izdvajamo sportsku Astru OPC, model Mokka i Opel "RAD e" -prvi bicikl napravljen po principu konstrukcije auta.

S novim modelom Mokka Opel prvi od njemačkih proizvođača ulazi u B-segment SUV modela. Automobil je dugačak 428 cm i komotno prima pet putnika. Koristit će tri učinkovita motora: 1.6-litarski benzinski motor sa 115 KS, 1.4-litarski turbo benzinac sa 140 KS te 1.7 CDTI sa 130 KS.

Sigurnost je povećana revolucionarnim tehnologijama, novim u B-segmentu SUV-ova, među kojima su sustavi pomoći vozaču temeljeni na prednjoj kameri Opel Eye kao i stražnja kamera.

Nova Opel Mokka dostupna je s prednjim pogonom i pogonom na sve kotače. AWD pogon nudi visoku razinu stabilnosti i sigurnosti, uz istovremeno proširenje Mokkinih mogućnosti na vožnju u još nepovoljnijim uvjetima. Kada je potrebno oštrije upravljanje ili držanje ceste, sustav automatski prebacuje pogon na stražnje kotače.

Svjetsku će premijeru u Ženevi imati i nabrijana verzija Astre GTC: Astra OPC. Bit će to najjača Astra ikad, jer 2.0-litarski benzinski motor s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem razvija 280 KS, uz okretni moment od 400 Nm. Maksimalna mu je brzina 250 km/h.

Jedna od glavnih karakteristika Astre OPC je njeno podvozje visokih performansi, HiPerStrut, koje omogućuje da ovaj model pruži čistu snagu bez kompromisa. U kombinaciji sa sustavom podvozja FlexRide koji donosi posebne načine vožnje Sport i OPC, Astra OPC nudi doista iznimne mogućnosti upravljanja.

Astra OPC opremljena je i sportskim sjedalima vrhunske tehnologije. Oba prednja sjedala poboljšavaju sportsku i dinamičnu komponentu iskustva vožnje uvođenjem revolucionarnih lakih materijala, niže pozicije sjedenja i poboljšane bočne potpore. Ušteda u masi novog školjkastog sjedala u usporedbi s uobičajenim iznosi čak 45 posto.

Opel će u Ženevi predstaviti i dizajnersku studiju ‘RAD e’ – futuristički bicikl koji upotpunjuje postojeću strategiju e-mobilnosti ovog branda i nudi koncept doista integrirane osobne i urbane mobilnosti. RAD e je prvi e-bicikl temeljen na principima automobilske konstrukcije i proizvodnje, a krasi ga puno elemenata Opelove tipične dizajnerske filozofije.

Njegova kombinirana pedelek-tehnologija s 250-vatnim elektromotorom pruža vozaču motoriziranu podršku tijekom pedaliranja, čime je dobiven doseg od 60 do 145 kilometara. U tom smislu RAD e odgovara potrebama kupaca da budu mobilni i tamo gdje nije moguće ili nije dopušteno koristiti automobil.

Osim automobila i bicikala noviteta že biti i među motorima. Predstavit će se novi 2.0 BiTurbo CDTI kao kruna ponude među dizelskim verzijama Insignije. Motor ima 195 KS i 400 Nm okretnog momenta, a potrošnja goriva kreće od vrlo niskih 4,6 litara na 100 km (129 g/km CO2), čime je ovo jedan od najekonomičnijih automobila iz srednje klase.

U srcu motora nalazi se sekvencijalni sustav dvostrukog turba – tehnologija koja je dosad bila rezervirana za nekoliko ekskluzivnih proizvođača. Ovo je također prvi put da će osobno vozilo biti opremljeno sustavom dvostrukog intercoolera s dva posve odvojena kruga hlađenja. Upravo su to ključne komponente koje ovaj novi dvolitarski motor čine iznimno responzivnim i agilnim.

Izvor: Automoto-portal.hr