Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Astra – nova linija donosi više raznolikosti, nove motore i visoku tehnologiju

Opel Astra – nova linija donosi više raznolikosti, nove motore i visoku tehnologiju


Opelovi modeli, tako kažu, predstavljaju najemotivnije utjelovljenje njemačkih inženjeringa u kompaktnom segmentu. To pokazuju i novi modeli koji dolaze u narednom razdoblju.

Opel novom limuzinskom varijantom, novim vrhunskim kvalitetnim i snažnim motorima i sustavima pomoći, te svježim dizajnom upotpunjuje svoju liniju superuspješnog, nagrađivanog kompaktnog prodajnog hita, čineći novu liniju Astri još više sportskom i raznolikom.

Agresivniji izgled eksterijera i interijera naglašava sportski duh i tehničke prednosti ovog kompaktnog modela. Uz novu limuzinu, peterovratnu varijantu, karavan Sports Tourer i trovratni GTC kupe kao i sportsku Astru OPC, šarolika linija Astri sada je potpuna.

Nova Astra OPC, opremljena s 2.0-litarskim benzinskim turbo motorom s izravnim ubrizgavanjem, obećava puno zabave iza upravljača. Uz snagu od 206 kW/280 KS i maksimalni okretni moment od 400 Nm, Astra OPC nije samo najsnažnija Astra svih vremena, nego je i najbrža; naime, najveća brzina moćnog kupea je 250 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 6 sekundi.

Najbrža dizelska Astra svih vremena, moći će se naručiti od jeseni. Novi 2.0 BiTurbo CDTI motor s 143 kW/195 KS i impresivnih 400 Nm okretnog momenta već je poznat iz Insignije, no sada prvi put u model kompaktne klase i masovne proizvodnje donosi profinjenu tehnologiju sekvencijalnog BiTurbo motora. Ovaj motor s dva  turbopunjača koji rade u paru, omogućuje izvanredne performanse uz nisku potrošnju goriva, a ugrađivati će u Astru s petorim vratima, Sports Tourer i GTC model. Te tri različite karoserijske izvedbe nude izbor snažnih dizelskih modela kakav nema konkurenciju u kompaktnom segmentu.

Opel također najavljuje unaprjeđenja svojeg dobro poznatog 1.4-litarskog benzinskog motora s turbopunjačem i 103 kW/140 KS.Ovaj motor, sada uz overboost, daje dodatnih 10% okretnog momenta koji tako privremeno raste s 200 na 220 Nm, što je vrlo korisno prilikom pretjecanja.

Kompletna ponuda – od ecoFLEX modela s 99 g/km CO2 do snažne OPC varijante
Kada se radi o motorima, nova linija Astri zadovoljiti će iznimno širok dijapazon želja kupaca. U ponudi su od najekonomičnije Astra svih vremena, modela 1.7 CDTI ecoFLEX (81 kW/110 KS i 96 kW/130 KS) sa samo 99 g/km CO2 (3,7 l/100 km) preko najsnažnije dizelske Astre svih vremena s novim BiTurbo CDTI motorom sa 195 KS do najsnažnije Astre u povijesti, modela OPC s 280 KS. Ako dodamo i LPG verzije s turbopunjačem (103 kW/140 KS) predstavljene početkom ove godine, ponuda motora s novom linijom Astri jedna je od najraznolikijih u kompaktnom segmentu. Osim toga, početkom iduće godine bit će predstavljena nova generacija benzinskih SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTECmotora  zapremine 1.6 litara s turbopunjačem koja će ponuditi ne samo superučinkovitu potrošnju goriva, nego i vrlo udobnu vožnju, te snagu do 200 KS.

Više na Auto-info.hr.