Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOpel Antara je redizajnirana, te je dobila obnovljene i jače motore

Opel Antara je redizajnirana, te je dobila obnovljene i jače motore


Opel je predstavio redizajniranu Antaru. Osim novog dizajna prednjeg dijela karakteriziraju je obnovljeni motori po Euro 5 normi, a potpuno novi motor je 2.2 CDTI, u verzijama sa 163 i 184 KS.

Nova Antara dolazi s novom ponudom motora, izgledom karoserije i izvanredno udobnim interijerom. Model je to koji spaja sportske off-road sposobnosti i urbani stil s velikom funkcionalnošću i sigurnošću.

Najprimjetnije promjene i poboljšanja na Antari tiču se pogonskih sustava. Posve obnovljena ponuda agregata – od kojih su svi kompatibilni sa standardom Euro 5 – sada nude 30 KS više, bolje vozne performanse te značajno smanjenu potrošnju i emisiju štetnih plinova. Čak su i oba sustava prijenosa, šesterostupanjski ručni i automatski, bili podvrgnuti promjenama kako bi se poboljšala njihova učinkovitost i dinamičnost.

Posljednji dodatak ponudi motora je novorazvijeni dizelski model 2.2 CDTI Turbo. On dolazi u dvije izvedbe koje se razlikuju snagom: varijanta sa 120 kW/163 KS i druga sa 135 kW/184 KS.

Varijanta sa 163 KS dostupna je s prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače kao i s ručnim ili automatskim prijenosom. Model sa 184 KS također dolazi s izborom između ručnog ili automatskog mjenjača te standardno ima pogon na sve kotače.

I ponuda benzinskih motora sada nudi više snage. Četverocilindrična verzija zapremine 2,4 litre ima 125 kW/170 KS. I ovaj je motor dostupan s pogonom na prednje ili na sve kotače te dolazi s ručnim ili automatskim šesterostupanjskim mjenjačem.

Sve varijante motora dolaze s varijabilnim upravljanjem usisnih i ispušnih ventila, što optimizira performanse, prvenstveno okretni moment, istovremeno smanjujući potrošnju goriva i emisiju. Redizajnirano aktivno podvozje izvrsno se uklapa u novu Antaru i nudi dinamično upravljanje uz vrhunsku udobnost vožnje.

S novom prednjom rešetkom hladnjaka na kojoj je smješten logo, Antara je odmah prepoznatljiva kao dio nove Opelove dizajnerski osvježene obitelji. Svjetla za maglu s kromiranim obrubom uklapaju se u prednji dio vozila te mu daju skladan, no istovremeno i robustan izgled. Modificirana stražnja svjetla i opcionalni 19-inčni aluminijski naplatci točka su na „i“ ovog snažnog, dojmljivog stila.

Vanjski izgled odražava se i na novoj središnjoj konzoli s dodatnim pretincima za pohranu, u novim materijalima te novim bojama interijera i eksterijera. Optimiziran prikaz na instrumentima i profinjeno unutrašnje osvjetljenje zaokružuju prestižni dojam i ugodnost ambijenta nove Antare.

Opel je pored svega ovoga unaprijedio i sigurnost i udobnost nove Antare. Unaprjeđenja uključuju električnu ručnu kočnicu kao serijsku opremu na svim modelima i sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici.

Izvor: Automoto-portal.hr