Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportOliver Jarvis zamjena za umirovljenog Toma Kristensena u Audijevoj ekipi za utrke izdržljivosti

Oliver Jarvis zamjena za umirovljenog Toma Kristensena u Audijevoj ekipi za utrke izdržljivosti


Britanac Oliver Jarvis zamijenit će umirovljenog Toma Kristensena u ekipi Audija na Svjetskom prvenstvu utrka izdržljivosti. Jarvis bi trebao odvoziti cijelu sezonu prvenstva.

31-godišnji Jarvis je s Audijem odvozio četiri pune sezone u DTM-u, a povremeno je vozio i utrke izdržljivosti, pa ima četiri nastupa na 24 sata Le Mansa. Dvaput nije završio, a dvaput je došao do trećeg mjesta u generalnom poretku (2012. i 2013. godine). Prošle je sezone Jarvis nastupio samo u Le Mansu, u bolidu s Albuquerqueom i Bonanomijem, ali nisu završili utrku, pa je dobivanje mjesta za cijelu sezonu za njega veliki napredak.

– Ovo mi je kao božićni poklon i ostvarenje snove u isto vrijeme. Nemoguće je zamijeniti Toma, deveterostrukog pobjednika Le Mansa, ali veselim se izazovu. U Audiju sam od 2008. godine i većinom sam vozio DTM, ali oduvijek sam želio nastupati u Le Mansu i to mi se ostvarilo. Sad je ispred mene cijela sezona i borba za naslov prvaka i oduševljen sam – prokomentirao je Jarvis.

Jarvis će dijeliti Audi R18 e-tron quattro s Francuzom Loicom Duvalom i Brazilcem Lucasom di Grassijem. Prvenstvo utrka izdržljivosti počinje 12. travnja 2015. utrkom 6 sati Silverstonea.