Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOld School Desant na Zagreb počinje iduće nedjelje!

Old School Desant na Zagreb počinje iduće nedjelje!


Tradicionalni sustrat oldtimera, 4. Old School Desant na Zagreb, održat će se u nedjelju 17. listopada. Preko 130 oldtimera će u 11 sati s parkirališta na Prisavlju kod ’Kockice’ krenuti u vožnju centrom Zagreba.

Posljednjih nekoliko godina u Zagrebu skupina mladih entuzijasta i ljubitelja starih strojeva organizira manifestaciju pod imenom Old School Desant, koja okuplja veliki broj starih automobila i motora iz velikog broja auto-moto klubova te specijaliziranih foruma.

Sudjelovali su Buba klub Zagreb, Citroën klub Croatia, Fićo fan klub, Mini klub Zagreb, OTK Stari kotači, OTK Zagreb, Vespa klub Croatia, MZ, Tomos i Old School Forum, OTK Varaždin, OTK Duga Resa te veliki broj individualaca.

Animacija susreta odvija se virtualnim putem preko 15 auto-moto foruma posvećenih starodobnicima te putem tiskanih i elektroničkih medija. Zanimljivo je da Desant nema kotizacije i strogih kriterija vezanih za izgled i originalnost vozila koja su inače prisutna na susretima ovog tipa.

Čitava manifestacija temelji se na amaterskom entuzijazmu, ljubavi prema starim automobilima i motorima s naglaskom na druženje, vožnju, pozitivne vibracije koje su sudionici očito prepoznali jer Desant iz godine u godinu postaje sve masovniji susret.

Izvor: Automoto-portal.hr