Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiOdržan 2. Endurance u Karting Areni Zagreb, bilo je adrenalinski!

Održan 2. Endurance u Karting Areni Zagreb, bilo je adrenalinski!


Drugo ovosezonsko druženje donijelo je dinamičnu i atraktivnu utrku punu adrenalina – 40 vrhunskih vozača amatera i 8 timova dva sata su se neprestano borila za najbolje vrijeme.

Karting Arena Zagreb i drugi puta je ugostila neke od najboljih karting timova u Hrvatskoj! Naime, nedavno je na najvećoj karting stazi u regiji održan 2. Endurance, najuzbudljivije amatersko i timsko karting natjecanje u organizaciji Karting Arene i pokroviteljstvom TV automagazina.

Pobjedu su odnijeli „Presretači“ koji su cijelo vrijeme dominirali stazom, dok je drugo mjesto osvojila ekipa „Solidna četvorka“, a broncu je kući ponijela ekipa „Teletabisi“. Nagradu za fair play vožnju osvojila je ekipa “Mlade nade”.

Dinamično i uzbudljivo bilo je i u petak kada je održan 4. Mini Grand Prix koji na jednom mjestu okuplja najbolje karting vozače! Naime, Mini GP je za razliku od Endurancea pojedinačno amatersko natjecanje koje se sastoji od ukupno 8 utrka. Ovog petka titulu najbržeg osvojio je Dominik Orešković!

Obje utrke, Endurance i Mini GP bile su posebne po tome što su ušle u najveći svjetski sustav karting poretka – Sodi World Series (SWS). Karting Arena Zagreb je početkom 2017. godine postala dio ovog velikog sustava te preko svojih utrka vozačima omogućuje plasiranje u svjetski karting poredak te odlazak na veliko svjetsko finale koje će se održati u Parizu. Trenutno su u SWS sustav uključene 52 države i 240 karting staza diljem svijeta te je registrirano oko 35 000 karting vozača, što znači da je konkurencija izuzetna.