Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportObjavljen WTCC kalendar za 2015., po prvi put se vozi u Tajlandu i Kataru

Objavljen WTCC kalendar za 2015., po prvi put se vozi u Tajlandu i Kataru


Objavljen je kalendar utrka Svjetskog prvenstva touring automobila u 2015. godini. Među zemljama domaćinima utrka prvi put nalaze se Tajland i Katar.

U kalendaru WTCC-a za 2015. je i dalje 12 utrka. Prvenstvo će početi 8. ožujka na trkalištu Termas de Rio Hondo u Argentini, a finale će se održati na stazi Losail u Kataru 22. studenog.

Nakon Argentine slijede utrke u Marrakechu (Maroko) i Hungaroringu (Mađarska), a onda 16. svibnja slijedi poslastica – WTCC prvi put gostuje na Nurburgringu, i to ne na F1 stazi nego na legendarnom Nordschleifeu.

wtcc01

Poslije Nurburgringa slijede još četiri europske utrke u Rusiji, Slovačkoj, Francuskoj i Portugalu, a zatim svi dobivaju ljetni odmor. Jesenski dio počinje 13. rujna u Japanu, još se ne zna na kojoj stazi. Kina će ugostiti utrku u Shanghaiju, a prva povijesna WTCC utrka u Tajlandu održat će se na stazi Buriram. Prvenstvo završava u Kataru.

Finale WTCC-a proteklih se deset sezone održavalo na stazi Giuia u Macau, ali sad je više uopće nema u kalendaru. Otpale su još utrka u Austriji (Salzburgring), Belgiji (Spa) i Pekingu.

WTCC kalendar za 2015.:
8. 3. – Termas de Río Hondo, Argentina
19. 4. – Circuit Moulay El Hassan, Maroko
3. 5. – Hungaroring, Mađarska
16. 5. – Nordschleife, Njemačka
7. 6. – Moskva, Russia
21. 6. – Slovakiaring, Slovačka
28. 6. – Paul Ricard, Francuska
12. 7. – Vila Real, Portugal
13. 9. – Japan
27. 9. – Shanghai, Kina
1. 11.  – Buriram – Tajland
22. 11. –  Losail, Katar