Novosti Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiObilježavanje 60 godina Citroena DS počinje na London Classic Car Showu

Obilježavanje 60 godina Citroena DS počinje na London Classic Car Showu


Iduće godine obilježava se 60 godina od nastanka prvog Citroena DS, jednog od legendarnih modela francuske marke. Obilježavanje 60. rođendana trajat će cijele godine, a počet će na London Classic Car Showu od 8. do 11. siječnja.

Obilježavanje 60. obljetnice legendarnog francuskog automobila počet će u Engleskoj. Naime, u Londonu se 8. siječnja otvara prvi London Classic Car Show, a održavat će se u ExCel International Exhibition Centru. U čast obljetnice DS-a na showu će biti izložena četiri DS modela – dva klasika i dva moderna.

Iz povijesnih garaža u London će biti doveženi DS21 Prestige iz 1972. godine i iznimno rijetki DS21 Décapotable iz 1966., kojeg je kreirao Henri Chapron. Moderni brand DS, koji se izdvaja iz Citroena, predstavljat će DS 3 Ultra Prestige i DS 5 Hybrid4.

Osim u izložbenim halama DS modeli sudjelovat će i na paradi na Grand Avenue. Tamo će biti provozani Citroën ID21 Safari iz 1967., DS Group V rally prototip iz 1972.,  ID19 iz 1961. te novi DS 5 koji je korišten na inauguraciji francuskog predsjednika Hollandea.

CitroenDS60years-4