Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaNVIDIA Drive za samovozeće automobile premijerno na CES 2015 sajmu

NVIDIA Drive za samovozeće automobile premijerno na CES 2015 sajmu


Nvidia je dodatno predstavila i NVIDIA DRIVE računala za automobile. Tehnologija sve više ulazi i u automobile, što je Nvidia odavno prepoznala. Naravno, i u ove je sustave ugrađen novi Nvidia tegra X1 procesor. Radi se o nekoliko modela.

NVIDIA DRIVE PX se usko veže i sa autonomnim vozilima koji se kreću bez interakcije s vozačem. Sustav koristi 2x Tegra X1 procesora, te ima 12 kamera visoke rezolucije. Kako bi vožnja bila ugodnija, sustav ima i Surround-Vision i Auto-Valet uređaje.

NVIDIA DRIVE CX je takozvano kokpit računalo koje upravlja novom generacijom infotainment sustava. Sve prikazuje na ekranu od 17 milijuna pikslea, što je otprilike 10 puta bolje od bilo kojeg trenutno aktualnog sustava.

Prikazane su i demonstracije kako automobil može sam parkirati uz pomoć NVIDIA DRIVE PX sustava.

NVIDIA Drive premijerno na CES 2015 sajmu 02

Kompanija je dodatno predstavila i novi Nvidia Tegra X1 procesor temelji na onoj kompanijinoj “Maxwell” arhitekturi, a koja je samo prije nekoliko mjeseci integrirana u najjače grafičke kartice – GeForce GTX 980.

Nije teško zaključiti kako će se novi NVIDIA Tegra X1 procesor ugrađivati u sve platforme koje imaju zajednični nazivnik – gaming. Radi se o brzim super procesoru sa snagom od čak 1 teraflopsa, što u prijevodu znači vrhunsko gaming iskustvo uz najbolju moguću grafiku.