Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliNovitec Rosso Ferrari California izgleda i zvuči sjajno

Novitec Rosso Ferrari California izgleda i zvuči sjajno


Njemačka tuning kuća specijalizirana za vrhunske dorade talijanskih super automobila predstavila je svoj posljednji uradak javnosti.Stručnjaci iz Noviteca dotjerali su Ferrari Californiu i učinili ju još snažnijom, bržom, ekskluzivnijom i naravno skupljom. Ukratko, savršenom. Svatko bi ga htio imati u svojoj garaži, naravno, i mi… 🙂

Ako ćemo pričati o snazi, očito da serijskih 440 konjskih snaga nije bilo dovoljno. Stoga je dodan kompresor s prednabijanjem od 0.4 bara. Snaga je uz još neke preinake povećana na 606 konjskih snaga, aokretni moment sa 485 na 603 Nm. Ta povećanja utječu i na ukupne performanse, pa sada California dostiže stotku za samo 3.8 sekundi i maksimalnih 325 kilometara na sat.

Osim već spomenutog kompresora, California je dobila i vodeni intercooler, veće brzgaljke goriva, novi usis zraka te Novitec ispušni sustav od nehrđajućeg čelika sa leptir mehanizmom. To omogućuje budućim vlasnicima da sami podešavaju zvuk automobila, ovisno o njihovim željama. U ponudi je i kompletni dizajnerski kit, koji diskretno podiže ukupni dojam, a moguće ga je naručiti i u karbonskom izdanju. Kit sadrži prednji i stražnji spojler, bočna proširenja te stražnji difuzor.

Ponudu čini i poseban ovjes koji Californiu spušta za 35 milimetara u odnosu na serijski model, a ističe se i hidrauličnim sustavom kojim je moguće podići vozilo pritiskom gumba za 40 milimetara prilikom izlaska iz podzemnih garaža ili prelaska preko ležećih policajaca. U prvobitno stanje vraća se ponovnim pritiskom gumba ili prelaskom 80 kilometara na sat. Šećer na kraju su NF3 alu naplatci veličine 21 inča sprijeda i 22 straga sa Pirelli gumama. Cijena kompletnog uređenja Californije nije definirana.

Izvor: Automoto-portal.hr