Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNovi Seat Leon ST hrvatska premijera – bili smo, vidjeli, fotkali…
Novi Seat Leon ST hrvatska premijera

Novi Seat Leon ST hrvatska premijera – bili smo, vidjeli, fotkali…


U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin održana je hrvatska premijera novog Seat Leon ST kompaktnog karavana, lijepog izgleda i povoljne cijene.

Uz predstavnike Seata Hrvatska, domaćica promocije bila je Seatovo zaštitno lice za Hrvatsku, pjevačica Jelena Rozga koja je tim povodom obilježila i nastavak suradnje sa Seatom i svoj novi automobil. No, dosta o tome, bacimo se mi na sam automobil.

Novi Seat Leon ST hrvatska premijera

Kako ne bi bilo greške, za sve one koji misle da je Seat Leon ST u stvari sportski automobil, nije tako. Kod seata ST oznaka se veže uz karavanske izvedbe. Ipak, prema samom izgledu možemo zaključiti kako novi Seat Leon ST gotovo uopće ne nalikuje na karavan, više na kompakt s malo dužim “repom”. U Seatu su očito napravili zanimljiv spoj karavana i kompakta, a rezultat možete vidjeti na slikama niže.

Od značajnijih karakteristika spomenimo široku paletu motora – 6 benzinaca i 7 dizelaša snage od od 86 KS do 184 KS, veliki prtljažni prostor 587 do 1470 litara (kad se spuste sjedala), mala potrošnja goriva i te mali stupanj zagađenja okoliša (novi 1.6 TDI  sa samo 99 grama CO2 po km).

U novi je Seat Leon ST ugrađeno i pregršt nove tehnologije kao što je ACC Adaptive Cruise Control s Front Assist i City funkcijom naglog kočenja u slučaju nužde, te DCC adaptivan regulacija voznog postroja i progresivno upravljanje. Sve u svemu, čini nam se kako je novi slogan “ENJOYNEERING” prilično prikladan za novi Seat Leon ST.

Što se tiče cijena, ovisno o paketu opreme i pogonskim agregatima novi će se Seat Leon ST prodavati po cijeni od 121.726,80 kuna Leon ST 1.2 TSI do 207.452,70 kuna (Leon ST 2.0 TDI CR DSG-6 Start&Stop).

Novi Seat Leon ST hrvatska premijera

Dodatne podatke možete pronaći ovdje:
tehničke karakteristike
maloprodajne cijene