Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNovi Mini John Cooper Works je sa 231 KS najjači Mini ikad

Novi Mini John Cooper Works je sa 231 KS najjači Mini ikad


Uoči skorašnjeg javnog predstavljanja na sajmu u Detroitu, Mini je pokazao novi John Cooper Works model. Sa 231 KS to jenajjači serijski Mini ikad napravljen.

Najjači produkcijski motor ikad stavljen u Mini je 2.0 TwinPower Turbo sa 231 KS i 320 Nm. Spojen je na 6-stupanjski ručni mjenjač, a tko želi moći će nadoplatiti 6-stupanjski Steptronic. U usporedbi s prethodnik JCW modelom, snaga je porasla 10 posto, a okretni moment čak 23 posto. Za ubrzanje do stotke treba mu 6,3 sekunde, a uz pomć automatika još je brži – 6,1 sekundu. Maksimalna mu je brzina 243 km/h.

U serijskoj opremi novi Mini JCW ima ekskluzivne 17-colne naplatke (JCW Race Spoke), a ispod njih četveroklipne Brembo kočnice visokih performansi. Dizajn je aerodinamički optimiziran tako osim estetske funkcije ima i funkciju hlađenja motora te downforcea. Sprijeda novi Mini JCW ima LED svjetla, maska hladnjaka je ekskluzivna samo za ovaj model, isto kao i nova Rebel Green boja u ponudi.

U unutrašnjosti su sportska sjedala s integriranim naslonom za glavu, multifunkcionalni upravljač sa polugicama za izmjenu brzina (naravno samo u verziji sa Steptronicom) i sve ostalo dizajnirani u ekskluzivnom JCW stilu. Personalizacija može ići u nekoliko smjerova, s dodatnom opremom ili dizajnom, primjerice dobiti se može Head-up display, krov u posebnoj boji, crte po haubi…

Nakon predstavljanja u siječnju u Detroitu s prodajom će novi Mini JCW krenuti u travnju.