Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNovi Mercedes GLK i Audi Q5 na auto salonu u Pekingu

Novi Mercedes GLK i Audi Q5 na auto salonu u Pekingu


Kinezi namjeravaju na svom auto salonu idućeg tjedna izbaciti desetke novih modela i koncepata. Dva najveća konkurenta bit će im proizvodne verzije Mercedes-Benz GLK i novi Audi Q5.

Kineski Beijing Motor Show i cijela Kina uopće postali su u vrlo kratkom vremenu ključno međunarodno svjetsko automobilsko tržište. Kina se otvara prema svijetu, tako da postaje "zlatna koka" za mnoge automobilske divove. Najjača svjetska tržišta – Japana, SAD-a i Europe su stabilna ili bilježe blagi pad, a značajniji ulaz mogao bi se realizirati upravo u ovoj najmnogoljudnijoj azijskoj zemlji.

Audi je u Kini zabilježio značajan rast od čak 24,8% u posljednjih godinu dana, a na ovogodišnjem kineskom auto salonu predstavit će novi Audi Q5 SUV (Sport Utility Vechile), dok će njihova roditeljska kompanija VW kineskom tržištu ponuditi proizvodnu verziju modela GLK (na slici), kao i dva modela Mark IV Golfa ekskluzivno proizvedena za kinesko tržište.

No, neće Kinezi samo dočekati strane proizvođače. Kao što smo već spomenuli, istovremeno su pripremili desetke modela automobila koje namjeravaju lansirati na tržišta širom svijeta.