Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliNovi Fisker Karma Destino bit će najbrži sedan na svijetu, kaže Bob Lutz

Novi Fisker Karma Destino bit će najbrži sedan na svijetu, kaže Bob Lutz


Bob Lutz i njegov poslovni partner Gilbert Villereal smatraju kako će nova Fisker Karma Destino biti najbrži sedan, s četvorim vratima. Znate koji je trenutno najbrži sedan?

Nova Fisker Karma pod haubom ima 6,2 litarski LS9 V8 motor, preuzet iz Chevrolet Corvette ZR1 superautomobila. Podsjetit ćemo vas kako ovaj motor razvija moćnih 638 konja. On će naravno u Fiskeru dobiti poseban tuning tretman pod nazivom Destino, tako da će u konačnici Fisker Karma biti jako brz superautomobil, ili kako kažu – najbrži na planetu.

Koji je trenutno najbrži sedan? Tu titulu drži novi Dodge Charger SRT Hellcat sa svojih 707 konja, uz maksimalnu brzinu do 328 Km/h. U ovoj klasi to je brutalno brzo. Razlika je i u mjenjaču – Charger ima 8-brzinski automatski, a  Destino “samo” 6-brzinski.

Prednost Fisker Karma Destino jurilice je i u težini – 2072 kilograma (Charger) naspram 1955 kilograma (Destino). Kako su to postigli. Naime, regularni Fisker Karma je hibrid. Skinuli su elektromotor i pripadajuću opremu i tako skinuli oko 455 kilograma, što bi mu u konačnici trebalo dati najveću brzinu u klasi.

A cijena? I to znamo. Fisker Karma Destino će se prodavati po cijeni od “samo” 200.000$, što je dvostruko više od serijske Karme. No, ovaj model će biti limitiran na samo 1.000 primjeraka godišnje, možda i manje.

Novi Fisker Karma Destino bit će najbrži sedan na svijetu 02