Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNovi DS5 premijerno na sajmu u Ženevi

Novi DS5 premijerno na sajmu u Ženevi


U godini u kojoj Citroenova marka DS slavi 60. obljetnicu sajamsku priredbu u Ženevi obilježit će premijera novog modela DS5. Uz njega će biti i konceptni Divine DS.

Svjetskom premijerom modela DS5 marka DS započinje novo doba, odnosno život kao zasebna marka odvojena od Citroena.

Novi DS5 detaljima, od novog prednjeg kraja (DS Wings) do učinkovitih motora, visoke tehnologije i umijeća dostojnog velikih luksuznih kuća, sjedinjuje ‘potragu za izvrsnošću’ i ‘odvažnost’ s kojima se planira suprotstaviti konkurentima u visokoj klasi.

Na novom DS 5 prednji kraj snažno otkriva visoki status i jak karakter. Odlikuje se okomito postavljenom i pomno oblikovanom prednjom maskom s logotipom DS u sredini – nazvanoj DS Wings, koja na prvi pogled podsjećaju na stare DS modele – i FullXenonLED svjetla.

Putnicima je u unutrašnjosti na raspolaganju ekran osjetljiv na dodir najnovije generacije, a od lansiranja će na izbor biti dostupno pet učinkovitih motora koji nude snagu (okretni moment može doseći do 400 Nm, ovisno o motoru) i energetsku učinkovitost (s emisijom od 100 g/km odnosno 90 g/km, ovisno o motoru).

S tim novim elementima, uz one po kojima je taj model već poznat, kao što je avangardan dizajn, profinjenost do najsitnijih detalja i vozačevo mjesto nalik na kokpit, novi DS 5 više je nego ikad ‘perjanica’ ponude marke DS.

Budućnost marke predstavljat će konceptni automobil Divine DS, pokazan lani u Parizu. Nacrtan i kreiran u Parizu, odlikuje se kompaktnom siluetom s četirima vratima snažnog i uglađenog stila, istaknutog snažnim grafičkim potpisima. Osim vanjskog stila taj model spaja profinjenost, osobito oblikom i sasvim novom obradom unutrašnjosti, tehnologiju s laserskim svjetlima, optimiranu aerodinamičnost s plohama na stražnjem staklu, pogled iza vozila s ugrađenom kamerom…