Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliNovi Chevrolet Corvette Z06, najjači Corvette u povijesti

Novi Chevrolet Corvette Z06, najjači Corvette u povijesti


Chevrolet je službeno predstavio i objavio cijene nove Corvette Z06, najjačeg i tehnološki najnaprednijeg modela u povijesti branda.

Američka legenda u novom izdanju dolazi sa 659 KS i 881 Nm okretnog momenta iz poznatog 6.2-litrenog V8 motora. Za svu tu snagu potencijalni kupci moraju rezervirati 99.500 eura (cijena u Njemačkoj), dok kabrio model košta 104.500 eura. Narudžbe se već primaju, a isporuke počinju u proljeće 2015.

Corvette postoji 62 godine, svaki novi model je sve jači, uz sve napredniju tehnologiju, pa je razumljivo da je novi Z06 nadjačao sve dosadašnje verzije. Na popisu onog što Z06 ima, uz spomenuti Chevyjev motor, su 7-stupanjski ručni ili 8-stupanjski automatski mjenjač, Magnetic Ride Control, Performance Traction Management, elektronski dif s ograničenim proklizavanjem…

Dizajn je brutalan, ističu se brojne aerodinamičke komponente i četiri ispušne cijevi, automobil i kad stoji izgleda kao da je u pokretu. U izradi su korišteni laki materijali, primjerice karbonska vlakna ili aluminijski okvir, takoda je i masa dosta smanjena u odnosu na prijašnji Z06. A manja masa znači bolje performanse.

Kome sve to nije dovoljno, moći će nadoplatiti 16.500 eura za Z07 Performance paket. Dobit će Brembo keramičke kočnice, podesivu prednju i stražnju aerodinamiku i Michelinove Super Sport Cup gume.