Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliNovi Audi R8 stiže 2014., bit će od karbon-fibera i aluminija

Novi Audi R8 stiže 2014., bit će od karbon-fibera i aluminija


Za Audi R8 svi znate, to je kompanijina sportska perjanica koju možete vidjeti i na hrvatskim cestama. No, počelo se šuškati o novom modelu koji bi svjetlo dana trebao ugledati 2014. godine, a bit će još lakši, brži i ljepši.

Što se težine tiče, tu praktički nema tajne. Michael Dick, glavni čovjek u odjelu razvoja Audija potvrdio je kako će mu šasija biti od karbon-fiberskih vlakana i hibridnog aluminija. Da, dobro ste pročitali. Neki povlače paralelu s Lamborghinijem s kojim Audi ima korporativne veze, a čiji novi Aventador ima u šasiju u potpunosti napravljenu od karbon-fiberskih vlakana. I da, dobro ste pomislili, ozbiljno namjeravaju konkurirati McLarenu.

Kako je u toj težinskoj "igri" svaki kilogram važan, novim i lakšim materijalima skinut će više od 20 kilograma. Isto tako, još neki dijelovi će na dijetu – suspenzija, motor, elektronika i drugi dijelovi, jer Audi želi napraviti najlakši automobil u klasi, lakši i od novog Porschea 911 koji je čak 160 kilograma lakši od trenutno aktualnog R8 modela.
 
Glasine o Audiju R8 "NF" se i dalje šire, stay tuned… 🙂