Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNova Mazda5 – svjetska premijera u Ženevi

Nova Mazda5 – svjetska premijera u Ženevi


Na sajmu u Ženevi u ožujku Mazda će upriličiti svjetsku premijeru nove generacije Mazde5, modela koji na europsko tržište stiže u jesen ove godine.

Nova Mazda5 - svjetska premijera u Ženevi

Nova ‘petica’ dolazi s još dinamičnijim dizajnom, a sličnost s aktualnom ‘trojkom’ i ‘šesticom’ nije slučajna. Posebnost u novom dizajnu su valovite linije koje se protežu preko prednjih i stražnjih vrata do zadnjih bratobrana. S tim linijama nova Mazda5 je prvi model koji ide korak dalje s dizajnerskom filozofijom predstavljenom konceptom Nagare. Dizajn nove ‘petice’, osim što je dopadljiv, ima također i praktičnu funkciju, jer s niskim koeficijentom otpora zraka doprinosi manjoj potrošnji goriva.

Vrata za ulazak na stražnja sjedala i dalje su klizna, a za pomicanje i preslagivanje sjedala u drugom i trećem redu i dalje se koristi Karakuri koncepcija.

Uz novu je ‘peticu’ najavljena i upotreba i-stop sustava uz novi 2.0 DISI benzinski motor i šeststupanjski ručni mjenjač s posebno prilagođenim prijenosnim omjerima. Ovo je jedan od najštedljivijih i najčišćih monovolumena na tržištu te mu je CO2 emisija u prosjeku manja oko 15 posto u odnosu na prethodni benzinski motor istog obujma. U ponudi će također biti i 1.8-litreni benzinac sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem.

Nova Mazda5 - svjetska premijera u Ženevi

Nova Mazda5 - svjetska premijera u Ženevi