Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNova Honda Jazz stiže ovog ljeta, s magičnim sjedalima najpraktičnija u klasi

Nova Honda Jazz stiže ovog ljeta, s magičnim sjedalima najpraktičnija u klasi


Nova Honda Jazz, s 1.3-litrenim benzincem sa 102 KS i sustavom Magic Seats, ostaje u vrhu ponude automobila B segmenta.

Honda Jazz jedan je od najboljih automobila u klasi, iako to prodajne brojke ne potvrđuju, pogotovo kod nas. Poznavatelje će stoga razveseliti skori dolazak treće generacije europske verzije japanskog mališana.

Novi Jazz dolazi sa starom siluetom, ali duži za 95 mm, no ostatak dizajna potpuno je nov, u vezi s ostalim aktualnim Hondinim modelima. Ovakva koncepcija automobila i dalje donosi ono po čemu je Jazz jedan od lidera klase – veći je iznutra nego izvana, a praktičnost i funkcionalnost su broj 1. Za to je između ostalog zaslužan i sustav sjedala Magic Seats, koji se koristi i u novom modelu.

Osovinski razmak produžen je za 30 mm, pa se dobilo više mjesta za ljudstvo i stvari. Obujam prtljažnika narastao je na 354litre, odnosno 884 litre sa preklopljenim stražnjim sjedalima. No litraža ne može dovoljno dočarati što se sve može ugurati u Jazz, zahvaljujući već spomenutom sustavu Magic Seats.

Za još bolju praktičnost nego prije koristit će novi suvremeni komad opreme, a to je središnje smješteni 7-inčni dodirni ekran u sredini ispred vozača i suvozača, sa Honda Connect infotainment sustavom koji nudi internetsku povezanost sa svijetom.

Novi Jazz dolazi s 1.3-litrenim benzinskim i-VTEC motorom sa 102 KS iz serije Earth Dreams Technology. Znači da je efikasan i štedljiv, a manjoj potrošnji doprinjet će i novi šeststupanjski ručni mjenjač (umjesto dosadašnjeg s pet brzina).