Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNova Ford Fiesta WRC 2017 – bezobrazno izgleda, prokleto je brza

Nova Ford Fiesta WRC 2017 – bezobrazno izgleda, prokleto je brza


U M-Sportu ne skrivaju zadovoljstvo svojom novom reli jurilicom koja bi ove sezone mogla imati pobjednički karakter. To su i pokazali na prvoj utrci u Monte Carlu, gdje su zauzeli prvo i treće mjesto.

Kako je i prije sezone rekao Malcolm Wilson, glavni čovjek M-Sport tima, nova je Fiesta WRC razvijena u skladu s novim WRC tehničkim pravilima, u potpunosti je redizajnirana i temelji se na novoj cestovnoj Ford Fiesti. Osim što je nevjerojatno brza i stabilna, nova je Ford Fiesta WRC i nevjerojatno lijepa reli jurilica s fantastičnim zvukom. Wilson vjeruje kako imaju bolid koji može osvojiti i prvenstvo. Ako je suditi prema prvoj utrci, to su i dokazali.

Čini se kako nisu štedjeli na novoj jurilici koja je i jača od prethodnog modela sa svojih 380 konja, a pokreće ga Fordov Ecoboost motor od 1,6-litara, uz 6-brzinski sekvencijalni hidraulički mjenjač i aktivni centralni diferencijal. Vanjski izgled ne treba komentirati, čista fantazija.

Ako pratite WRC tada znate kako je Sebastien Ogier u svojoj Fiesti WRC prošlog vikenda pobijedio u Monte Carlu, dok je treći bio njegov timski kolega O.Tanak, a između njih se našao J.Latvala u Toyoti.

U nastavku više nećemo trošiti riječi, pogledajte video priloge s testiranja nove Fieste WRC, kao i neke zanimljive trenutke iz prve sezonske WRC utrke u Monte Carlu.