Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNoćna smjena u Sunderlandu zbog Nissan Qashqaija

Noćna smjena u Sunderlandu zbog Nissan Qashqaija


Nissan planira ponovo privremeno uvesti treću proizvodnu smjenu u svojoj tvornici u Sunderlandu kao odgovor na nastavak velike potražnje za višestruko nagrađivanim Qashqaijem.

Noćna smjena u Sunderlandu zbog Nissan Qashqaija

Naime, prodaja popularnog crossovera dosegla je razinu na kojoj potražnja nadmašuje ponudu. U ožujku u prodaju kreće redizajnirani Qashqai, pa bi potražnja mogla još narasti. Zbog toga će od svibnja Qashqaijevoj proizvodnoj liniji biti dodana treća, noćna smjena. Premda će tržište odrediti koliko će se dugo raditi u trima smjenama, očekuje se da to neće biti kraće od šest mjeseci. U trećoj smjeni otvorit će se 400 novih radnih mjesta.

Privremenu noćnu smjenu Nissan je u Sunderlandu prvi put bio uveo u lipnju 2008. da zadovolji neviđenu potražnju za Qashqaijem. Kao odgovor na svjetsku gospodarsku krizu, njezin je rad obustavljen u siječnju prošle godine. No Qashqai se brzo oporavio, a najnovije prognoze za poslovnu godinu 2009. (koja završava 31. ožujka) predviđaju da će se u Europi prodati više od 200.000 Qashqaija čime bi taj model postao najprodavanije Nissanovo vozilo.

Qashqai je oblikovan u Nissanovu projektnom studiju u Paddingtonu, u Londonu, razvijen u Nissanovu tehničkom centru u Cranfieldu, u Hertfordshireu, a proizvodi se u Sunderlandu. Od početka prodaje u ožujku 2007. diljem Europe prodano je više od 500.000 Qashqaija.

Lani je Qashqai činio 60 posto od ukupne proizvodnje od 338.000 automobila u sunderlandskoj tvornici. Zbog takva je opsega proizvodnje tvornica nedavno, dvanaestu godinu zaredom, proglašena za najvećeg britanskog proizvođača automobila. Tvornica zapošljava oko 4000 radnika, a svaki treći automobil lani proizveden u Velikoj Britaniji izašao je iz sunderlandske tvornice.

Na tržište ujesen dolazi novi crossover Juke, koji će se također proizvoditi u Sunderlandu. Bit će to četvrti model iz te tvornice, jer tamo se još proizvode Note i Micra.

Noćna smjena u Sunderlandu zbog Nissan Qashqaija


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.