Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNissanova europska Nismo obitelj dobila drugog člana – 370Z Nismo

Nissanova europska Nismo obitelj dobila drugog člana – 370Z Nismo


Nakon što je lani predstavljen Juke Nismo kao prvi Nismo model za Europu, ove godine na tržište stiže Nismo verzija modela 370Z.
Nismo kao Nissanova sportska divizija postoji skoro 30 godina, a tek je lani službeno ovaj brand stigao u Europu. Prvi model je Juke Nismo, a na novinarskoj prezentaciji koja se ovih dana odvija u Barceloni nenajavljeno je predstavljen drugi model – 370Z Nismo. Službeno pokazivanje za javnost bit će na sajmu u Ženevi u ožujku.

Europski 370Z Nismo razlikuje se od japanskog i američkog, jer europske ceste i način vožnje traže drukčije specifikacije. Dostupna će biti samo coupe verzija, i to sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Motor je naravno 3.7-litreni V6, sa 344 KS (16 više od standardnog) i 371 Nm okretnog momenta (8 više). Do 100 km/h ubrzava za 5,2 sekunde.

Oznaka Nismo znači brojne tehničke i dizajnerske izmjene u odnosu na standardni model, radi još boljih voznih svojstava i aerodinamike. Agresivniji prednji kraj zaslužan je za bolji protok zraka ispod auta, dakle za veći downforce, a zajedno s doradama na ovjesu jamči se puno bolju agilnost u zavojima. Ispod crnih 19-colnih felgi su sportske kočnice s atraktivnim crveno obojanim kliještima.
U unutrašnjosti je ionako sportski 370Z postao još posebniji. Upravljač od alkantare i kože imati na sredini crveni trkaći marker. Električna sportska sjedala prešivena su crvenim koncem. Posebnost svakog primjerka bit će i ekskluzivna numerirana pločica.


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.