Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNissan Z nova generacija – kakav će biti – ljepši, manji, jači, ekonomičniji?

Nissan Z nova generacija – kakav će biti – ljepši, manji, jači, ekonomičniji?


Jedna od najvećih briga proizvođača automobila je ekonomičnija potrošnja i smanjen ispuh štetnih plinova, a to baš ne ide u prilog proizvođačima sportskih automobila. Kakav će onda biti novi Nissan Z?

Posljednji Nissanov uredak iz Z serije, model 370Z, bio je prilično uspješan model, moramo priznati. No, kada se pojavi novi model, tamo negdje tijekom 2014. li 2015. godine, hoće li biti drugačiji? Vjerojatno da, u duhu budućeg vremena. Ono štobi svakako morao biti a to je da postane privlačniji i prihvatljiviji širem krugu ljudi, kako bi dobio veću bazu korisnika.

Inače, novi je Nissan Z u razvoju, nemojte sumnjati da Japanci spavaju, itekako vrijedno rade i razmišljaju kako će novim modelom pogoditi vaš ukus. Shiro Nakamura, glavni Nissanov dizajner, tvrdi kako će novi Z model imati snažniji imidž, bit će ponešto “mršaviji”, odnosno zaobljeniji. Kako će to postići, možete vidjeti i na ovim skicama koje su nekako procurile na web.

I sami znate da se u Nissan 370Z standardno ugrađuje V6 motor, no za novi se model po prvi put spominje manji 4-cilindraš, što će smanjiti težinu automobila, ali i cijenu, a što opet znači da će biti pristupačniji širem krugu potencijalnih kupaca. Ipak, navodno ne bi trebao izgubiti na snazi i voznim karakteristikama.

Nissan je prilično ozbiljan u borbi za onaj dio tržišta koje je orijentirano sportskim automobilima. Imaju čak tri modela – najjači i najpoznatiji Nissan GT-R, model Z i namjeravaju ponovo oživjeti legendarni model 240SX. Nadamo se kako će to sve financijski i izdržati.


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.