Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliNissan Townpod EV koncept – multifunkcijski elektromobil

Nissan Townpod EV koncept – multifunkcijski elektromobil


Nissan je na sajmu u Parizu predstavio konceptni model Townpod, s kojim se htjelo pokazati na koji se način automobil može mijenjati i prilagođavati različitim potrebama. (video)

Naime, u modernom životu linija između poslovnog i privatnog života sve je tanja, a automobili se moraju prilagođavati tome, tako da potreba za prijevozom podrazumijeva strogu multifunkcionalnost. Townpod je upravo koncept jednog takvog multifunkcionalnog automobila.

Može se koristiti i za posao i za zabavu, odnosno i za profesionalne i za obiteljske potrebe. Koristi jednostavnu platformu koju korisnici mogu prilagođavati vlastitim potrebama, kombinira udobnost obiteljskog automobila i praktičnost gospodarskog vozila.

Usprkos kompaktnim vanjskim dimenzijama nudi obilje unutrašnjeg prostora. Pametno otvaranje bočnih i prtljažnih vrata pojednostavljuje korištenje, i to uz vožnju bez štetnih emisija.

Većina vozača od automobila zahtijeva bezbrižan prijevoz na posao tijekom radnih dana i dovoljno velik prtljažnik za posjet supermarketu ili smještaj potrepština za izlet. No, sadašnje kategorije automobila – limuzine, karavani, MPV i SUV – ne mogu odgovoriti na sve potrebe istodobno, uvijek su u nečemu „slabiji“. To nije slučaj s Nissanom Townpodom koji se svojom maksimalno prilagodljivom unutrašnjošću lako prilagođava najrazličitijim zahtjevima.

Townpod je dizajnerski maksimalno pojednostavljen, a simpatičnim „monobox“ oblikom želi se svidjeti svima. Primjetni su brojni detalji sa sadašnjih Nissanovih modela, a posebnu pozornost privlače bočna klizna vrata i dvodijelna klizna vrata prtljažnika.

Unutrašnjost je također iznimno jednostavna i bez suvišnih elemenata, ali ne i spartanska. Nema klasične središnje konzole jer je mjenjač ugrađen u produžetak vozačevog sjedišta.

Ispred futurističkog upravljača nema klasične instrumentne ploče. Pregled i kontrola svih funkcija vrši se putem dva velika zaslona na armaturnoj ploči, gdje gornji dio služi kao instrumentna ploča, a donji dio za komande klima-uređaja, audio i navigacijskog uređaja i slično.

Izvor: Automoto-portal.hr


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.