Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNissan predstavio četvrtu generaciju Micre u Ženevi

Nissan predstavio četvrtu generaciju Micre u Ženevi


Nissan predstavio četvrtu generaciju Micre u ŽeneviZvijezda Nissanova štanda na ženevskom sajmu, a najesen i Nissanovih prodajnih salona u Europi, nova je Micra. Četvrtu generaciju legendarnog gradskog automobila osobno je predstavio Carlos Ghosn, najavivši pohod male Micre na veliki svijet, jer prodavat će se u čak 160 zemalja, a proizvodit će se u četiri tvornice.

"Ako spojite 25 godina iskustva u konstrukciji kompaktnih gradskih automobila s posve novom, svestranom platformom i Nissanovim proizvodnim znanjem, dobit ćete suvremen i jednostavan automobil koji će se ozbiljno natjecati za uspjeh diljem svijeta", rekao je Carlos Ghosn tijekom predstavljanja automobila. Koliko je u pravu uvjerit ćemo se kad Micra stigne na naše ceste, a dotad možemo vjerovati podacima.

Razvijena i izrađena na novoj Nissanovoj V-platformi kreiranoj unutar sveobuhvatnog novog proizvodnog procesa, nova je Micra osmišljena i testirana u Japanu, a proizvodit će se u najmanje četiri prekomorske tvornice i uskladiti sa željama i potrebama kupaca u 160 zemalja diljem svijeta. Gledajući iz profila, Micra je zadržala prepoznatljivu liniju bočnih prozora. Sprijeda je karakterizira integrirana dvoslojna maska, dakle nije bilo nikakvih dizajnerskih ekstremnih zahvata, što je preduvjet da automobil bude podjednako prihvaćen na toliko različitih tržišta diljem svijeta.

Zadržavajući kompaktnost, nova je Micra malo dulja i nešto niža od prethodnice, dok joj veći međuosovinski razmak omogućuje položaj kotača na svakom uglu, a to je i glavni razlog Micrine prostrane unutrašnjosti. U unutrašnjosti se pojavljuje tzv. dizajn ‘povezanih čahura’, koji temu ‘dvostrukog mjehurića’ preslikava na instrumentnu ploču. To se odnosi na okruglo kućište instrumenata i slično oblikovan pretinac za rukavice sa suvozačeve strane.

Što se motorizacije tiče, u Europi će se nuditi dvije opcije novog 1.2-litrenog trocilindričnog benzinskog motora. Svoje gene taj motor vuče od četverocilindričnog motora koji pogoni Note i Qashqai, a raspolaže i nadzorom otvaranja ventila (VTC). Nominalna mu snaga iznosi 59 kW (80 KS), s okretnim momentom od 108 Nm. Emisija CO2 iznosi samo 115 g/km.

Uz nov atmosferski motor Nissan će kao standard u Europi također ponuditi kompresorsku 1.2-litrenu verziju s izravnim ubrizgavanjem i funkcijom start-stop. Snaga mu je povećana na 98 KS, a okretni moment iznosi 142 Nm. Emisija CO2 će iznositi samo 95 g/km.

Oba su motora u Europi opremljena peterobrzinskim ručnim mjenjačem ili Nissanovim novim mjenjačem sa stalno promjenjivim prijenosom (CVT). Taj CVT mjenjač, u kojem su prvi put na svijetu uporabljeni subplanetarni zupčanici, što mu omogućuje veće raspone mjenjačkih omjera, ima manju remenicu, što ga čini 10 posto lakšim od svih prethodnih Nissanovih mjenjača te vrste.

Što se ovjesa tiče, dizajniran je da bude kompaktan, kako bi na što manju mjeru sveo zadiranje straga i pružao što veći prtljažnik, ali ne nauštrb dinamičkih svojstava. Posebna je pozornost posvećena upijanju neravnina, što znači da će Micra izazovne cestovne površine spokojno svladati bez ljuljanja i valjanja te će bez napora brzo voziti autocestama. Automobil se također diči odličnom vidljivošću i najmanjim polumjerom okretanja u klasi od 4,5 metra.

Razine opreme razlikuju se ovisno o tržištu, ali novoj su Micri na raspolaganju neke ključne tehnološke inovacije osmišljene da vlasnicima olakšaju svakodnevnu vožnju. Nova Micra kao opciju ima parkirne senzore i nov uređaj za ‘mjerenje parkirnog prostora’ (PSM) s tri načina rada (amaterski, normalni i ekspertni) za olakšavanje parkiranja u skučenim prostorima.

Nissan predstavio četvrtu generaciju Micre u Ženevi


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.