Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaNissan Note s inteligentnim kamerama koje se same čiste, inovacija koja povećava sigurnost

Nissan Note s inteligentnim kamerama koje se same čiste, inovacija koja povećava sigurnost


Nove Nissanove stražnje kamere koje se same čiste su vrlo značajna inovacija koja je sastavni dio Safety Shield sustava. Novi Nissan Note iako mali po dimenzijama obiluje novim tehnologijama.

Nove širokokutne kamere su praktički otporne na prljavštinu zahvaljujući inteligentnom sustavu “samo-čišćenja”. Vrlo napredni sustav za obradu slika može detektirati kada je leća zaprljana, a onda na svenu stupa “čišćenje”. Nova kamera osim što prati što se događa odostraga ima mogućnost i “helikopterskog” rotiranja u svim smjerovima (Around View Monitor  – 360 stupnjeva), što uvelike olakšava parkiranje.

Ova nova tehnologija je novost u relativno jeftinom B-segmentu automobila, no Nissanovi su inženjeri uspjeli napraviti nešto što je praktički pristupačno i prosječnim vozačima. Drugim riječima, ova stražnja kamera može zamijeniti skupe radare ili prednju kameru, tako da u stvari dobivate vrhunsku tehnologiju za nevelike novce.

Kako to sve radi, možete vidjeti u priloženom videu.