Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNissan Micra dobila novi izgled, ugrađeno više nove tehnologije, izrada kvalitetnija

Nissan Micra dobila novi izgled, ugrađeno više nove tehnologije, izrada kvalitetnija


Ako nas pitate, nova je Micra zgodnija i sprijeda i straga, unutrašnjost je kvalitetnija, a i NissanConnect sustav ima svoje prednosti, kao što je personalizacija.

Nissan Micra je, kako bar tvrde u japanskoj kompaniji, jedan od najvažnijih modela u povijesti. Poprilično je izmijenjena u odnosu na prethodni model, tako da se one ne mogu nazvati samo kozmetičkim. Dorađeni se model temelji na popularnoj četvrtoj generaciji gradskog modela “K13”, no za javnost opet – Nissan Micra.

Osim posve novog izgleda prednjeg i stražnjeg kraja (obuhvaćene su i promjene metalnih ploča karoserije), Nova Micra velike je preinake doživjela i u unutrašnjosti pa sad ima novu tehniku, novu središnju konzolu, nove presvlake i ukrasne detalje te utičnice za USB i vanjske audiouređaje.

Ovisno o modelu, Nova Micra opremljena je i novom komunikacijskom jedinicom s novim radijom i tehnološki najnaprednijim sustavom navigacije s većim ekranom osjetljivim na dodir. Promjene izvana obuhvaćaju dvije nove smjele boje karoserije i nove 16-inčne i 15-aluminijske naplatke.

Nissan je obogatio i mogućnosti personalizacije koje vlasniku omogućuju da stvori svoju unikatnu Micru. Zajedno s poznatim Micirinim performansama i upravljanjem, one najmanji Nissanov automobil čine još neodoljivijim.

Neka od novih obilježja su iznimno učinkoviti benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem i kompresorom (DIG-S), inovativna, pristupačna i iznimno korisna tehnologija Parking Slot Measurement koja vozaču pojednostavljuje parkiranje u ograničenom prostoru te tehnologija I-Key, koja omogućuje ne samo otključavanje vrata bez ključa nego i pokretanje motora bez ključa.

Ispod poklopca motora nalazi se novi Nissanov 3-cilindarski 1,2-litreni motor s izravnim ubrizgavanjem i kompresorom (DIG-S). Razvija 98 KS pa ima izvrsne performanse i uglađen rad uz štedljivost ravnu onoj dizelskih motora (4,1 l/100 km) i ispuštanje CO2 od samo 95 g/km. Usto, motor ima i sustav automatskog gašenja i ponovnog pokretanja motora kad automobil stoji, što smanjuje potrošnju goriva za otprilike četiri posto.

Sve inačice Nove Micre s motorom DIG-S nose Nissanovu značku PURE DRIVE, a to znači da ispuštanju 120 g/km CO2 ili manje – prag je 2013. smanjen za 10 g/km s 130 g/km.

Osnovni 1,2-litreni motor razvija 80 KS što mu omogućuje živahne performanse i emisiju od samo 115 g/km. Nova Micra ima prednji pogon i uglađeni peterostupanjski ručni mjenjač (serijska oprema) ili najnoviji CVT (uz doplatu).

Tri su modela u paleti Nove Micre, a početni je Visia. Serijska oprema svih modela obuhvaća daljinsko središnje zaključavanje, električno podizanje prednjih stakala, servoupravljač, 14-inčne kotače i bogatu sigurnosnu opremu: zračne jastuka za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke i zračne zavjese, sustave ABS i ESP itd.


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.