Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliNissan GT-R objavljeni neki detalji, u prodaji od 2011

Nissan GT-R objavljeni neki detalji, u prodaji od 2011


Svoju bi premijeru novi Nissan GT-R trebao doživjeti uskoro na auto salonu u Los Angelesu koji je na rasporedu od 19-28. studenog, a odmah kasnije bi se trebao naći u prodaji na američkom tržištu. No, domaći Japanci imat će ga u svojim auto salonima već 17. studenog ove godine.

Dolazi u tri različita paketa – osnovni, SpecV i Egoist. U osnovi, neće doživjeti neke velike promjene, više kozmetičke. No, ima ih. Novi model ima bolji aerodinamički paket, šasija je čvršća i stabilnija, a i interijer je dodatno popravljen. Same vozne performanse su također nešto bolje, sigurno će nove vlasnike obradovati 523KS. Motor je "ofarban" crveno kako bi se dodatno naglasila razlika, odnosno veća snaga.

Novost je i SAVE mode, koji je novi Nissanov vozački sustav koji optimizira snagu ovisno o načinu vožnje te tako može osjetno smanjiti potrošnju goriva, pogotovo na otvorenoj cesti i autoputu. Popravljen je i mjenjač, ugrađen je VDC sustav  (Vehicle Dynamic Control) koji pomaže stabilnosti vozila prilikom kočenja. I gume su posebna priča, u Nissanu su odabrali Dunlop SP SPORT MAXX GT 600 DSST CTT.

Novi Nissan GT-R je u prodaji od 17. studenog u Japanu, po za sada nepoznatoj cijeni, u SAD-u koji dan kasnije, a za Europu za sada nema podataka.


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.