Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNissan GT-R LM Nismo – službeno predstavljena nova jurilica za 24 sata Le Mansa

Nissan GT-R LM Nismo – službeno predstavljena nova jurilica za 24 sata Le Mansa


Nissan je najavio uključivanje u Svjetsko prvenstvo utrka izdržljivosti, uključujući utrku 24 sata Le Mansa, a ovih dana je pokazan gotovi trkaći automobil za to natjecanje – Nissan GT-R LM Nismo.

Za predstavljanje automobila odabran je najgledaniji televizijski događaj u Americi – Super Bowl, održan u nedjelju 1. veljače, jer se GT-R LM Nismo pojavio u sklopu Nissanove reklame.

Nissanov trkaći auto u najjačoj LMP1 kategoriji razlikuje se dosta od konkurencije, jer koristi prednje smješteni benzinski V6 3.0 motor i kinetički sustav regeneriranja energije, a pogon ide na prednje kotače.

GT-R LM Nismo suprotstavit će se već dokazanim prototipovima Toyote, Audija i Porschea te zaoštriti konkurenciju u jednom od elitnijih automobilističkih natjecanja. Svjetsko prvenstvo počinje 12. travnja s utrkom 6 sati Silverstonea. Na rasporedu je ukupno osam utrka, među kojima je i slavna 24 sata Le Mansa (13. lipnja).

Zasad je objavljeno ime samo jednog vozača u Nissanovom timu. To je 40-godišnji Španjolac Marc Gene, koji je lani odvezao 24 sata Le Mansa za Audi. Dosad je na Le Mansu nastupio osam puta, a ima jednu pobjedu, 2009. godine s Peugeotom.