Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNissan GT-R GT1 trkaći automobil predstavljen u Parizu

Nissan GT-R GT1 trkaći automobil predstavljen u Parizu


Odlična vijest za ljubitelje Nissanovog sportaša, koji je na europskom tlu predstavio svoj GT-R model u trkaćoj izvedbi. I FIA je potvrdila kako će se ovaj ljepotan natjecati u FIA GT1 prvenstvu, što će sigurno donijeti novu draž i zanimljivost. Utrke najbržih proizvodnih automobila koje možete vidjeti i na cesti sve su popularnije.

Nissan GT-R GT1 je razvijen u suradnji Sumo Power GT-a i Swiss Racinga s jedne i Nissana i NISMO-a s druge strane. Za sada nema puno detalja oko toga gdje će se natjecati, ali znamo da će voziti u 10 utrka, a prva je u Abu Dhabiju.

Prijašnji Nissan GT-R GT1 trkaći model imao je VK56DE V8 trkaći motor od 5,6 litara koji je razvijao okruglih 600 konja, a spojen je na Ricardo 6-brzinski sekvencijalni mjenjač. Novi model će biti otprilike istih karakteristika, uz pregršt laganih karbon-fiberskih elemenata, karbonsko keramičkih kočnica, polikarbonskih prozora i još nekih elemenata koji će biti manje težine, tako da će u tom dijelu postići bolje ubrzanje i vozne karakteristike.

Sumo Power GT i Swiss Racing timovi će imati po dva automobila u FIA GT1 prvenstvu. Za sada nisu poznata imena vozača Swiss Racing tima, dok će za Sumo Power GT voziti Peter Dumbreck i Michael Krumm.


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.