Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliNissan Ellure Concept premijerno na Los Angeles Auto Showu

Nissan Ellure Concept premijerno na Los Angeles Auto Showu


Na upravo otvorenom auto salonu u Los Angelesu japanski Nissan s ponosom predstavlja svoju viziju kompaktnog sedana. Nissan Ellure koncept je zanimljiv po puno elemenata, a radi se o novoj generaciji kompaktnih hibrida koji ukupno razvija 275 konjskih snaga.

Za pogon mu služi 2,5 litarski benzinski 4-cilindraš od 240 konja, te elektromotor od 25kW (35KS), što je ukupno već spomenutih 275 konja. Mjenjač je kompanijin, Nissanov Xtronic s Continuously Variable Transmission sustavom (CVT), dok je pogon na prednjim kotačima. Ovaj koncept ima 21 inčne kotače, ali sumnjamo kako će ih zadržati u proizvodnoj inačici.

A tko će biti kupci ovog automobila, koji će kako se sada čini prijeći iz koncepta u proizvodnju, su situirane poslovne žene između 30 i 40 godina, koje imaju osjećaja za profinjenost, ali i onog buntovničkog duha, tvrde u Nissanu.

Što biste pomislili npr. o ženi koju bi stvarno vidjeli u ovakvom modernom i pomalo futurističkom automobilu na cesti, kada zaustavi auto i u visokim štiklama i minici izađe iz njega? Priznajte, ženili bi je bez razmišljanja… 🙂


  • Automanija.com

    Vrhunski, ovo treba odvesti u komadu.