HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportNino Andrejević pobjednik autoslalom utrke 11. Nagrada grada Zagreba
Nino Andrejević pobjednik autoslalom utrke 11. Nagrada grada Zagreba

Nino Andrejević pobjednik autoslalom utrke 11. Nagrada grada Zagreba


Odlično vrijeme, pa tako i autoslalom utrka, održana je ovog vikenda na popularnom novomarofskom terenu. Na odlično pripremljenoj stazi očekivano je pobijedio Nino Andrejević.

S prednošću od gotovo 2 i pol sekunde autoslalomaš Andrejević u svojoj Zastavi 750 (popularnom Fići) iz AK Opatija bio je brži od Hrvoja Dominko u Zastavi Yugo iz AK Dubrava. Treći je bio Bojan Juranić u Renaultu 5 (AKK Petar Klepac).

Karting staza „ST Rauš“ u Novom Marofu bila je domaćin završnice ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. Održana su dva bodovna natjecanja, osmo i deveto koje je odlučivalo prvake i pobjednike u disciplini koja bilježi zaključenje svoje 12. sezone bodovanja za državno prvenstvo.

U subotu 26. listopada organizator je bio zagrebački Autoklub „Ina“ a vozilo se natjecanje pod nazivom „Memorijal Mire Nikolić 2013.“ Svojevrsna je zahvala dugogodišnjoj predsjednici Kluba i direktorici natjecanja, svojevremeno najtrofejnijoj hrvatskoj vozačici koja nas je napustila sredinom ove godine. Prijavljeno je 65 vozačica i vozača iz 19 klubova, a uz državno boduju se i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a, te Prvenstvo Zagreba. Staza je bila duga 1.120 metara sa 36 slalom vrata i dodatnih osam čunjeva u nizu.

Zagrebačkom Autoklubu „Delta“ i ove je godine pripala čast da organizacijom „11. Nagrade Grada Zagreba 2013.“ u nedjelju 27. listopada zaključi Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu. Prijavljeno je 69 vozačica i vozača iz 18 klubova. Staza i postavljeni čunjevi za slalom vratima neznatno su se razlikovali u odnosu na subotnje natjecanje.

Evo i rezultata utrke. Spomenimo kako je najuspješniji klub bio AK Pula Rovinj.

Nino Andrejević pobjednik autoslalom utrke 11. Nagrada grada Zagreba Nino Andrejević pobjednik autoslalom utrke 11. Nagrada grada Zagreba