Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNico Rosberg pobijedio na noćnoj utrci u Singapuru, preuzeo vodstvo na vozačkoj ljestvici

Nico Rosberg pobijedio na noćnoj utrci u Singapuru, preuzeo vodstvo na vozačkoj ljestvici


Vrlo pametnom vožnjom i strategijom s gumama Nico Rosberg (Mercedes) je uspio nadmudriti Daniela Ricciarda (Red Bull) i doći do nove pobjede s kojom je preuzeo prvo mjesto na ljestvici vozača.

Sam start je donio malo uzbuđenja, naravno, bilo je sudara. Bilo je međusobnog kontakta između Carlosa Sainza (Toro Rosso) i Nice Hulkenberga (Force India), deblji je kraj izvukao Nijemac koji je razbio bolid i morao je nakon nekoliko desetaka metara utrke odustati od utrke. Utrka je uglavnom bila “procesijska”, malo više uzbuđenja donijeli su nam vodeći vozači, jer se do kraja nije znalo tko će pobijediti.

Iako je Nico Rosberg već na startu odjurio i ostavio Ricciarda i Hamiltona iza sebe, sve se kasnije vrtjelo oko strategije izmjene guma, što baš i ne volimo. No, staza u Singapuru ne dopušta puno prestizanja, dvije su to lokacije gdje možete napraviti, prestizanja je bilo vrlo malo. Najbolji u tome bio je Max Verstappen (Red Bull) koji je još jednom dokazao kako je odličan vozač kada je hladne glave.

Zanimljiv je bio i dvoboj Hamiltona i Raikkonena. Finac je uspio prije posljednjeg odlaska u boks prestići Britanca, ali Mercedesov je vozač nešto pametnijom strategijom uspio vratiti mjesto na pobjedničkom podiju. Pomalo nevidljivi Sebastian Vettel do cilja je došao peti, iza njega Max Verstappen. Fernando Alonso je za svoj McLaren tim također uspio osvojiti vrijedne bodove osvojenim sedmim mjestom.

Ovom je pobjedom Nico Rosberg izbio na prvo mjesto vozačke ljestvice, tako da je samo prvenstvo ponovo postalo zanimljivo. Očita je dominacija Mercedesovih vozača. Evo i rezultata utrke, a slijedeća se vozi za dva tjedna, 2. listopada, za VN Malezije.

nico-rosberg-pobijedio-na-nocnoj-utrci-u-singapuru-preuzeo-vodstvo-na-vozackoj-ljestvici-02

nico-rosberg-pobijedio-na-nocnoj-utrci-u-singapuru-preuzeo-vodstvo-na-vozackoj-ljestvici-03

nico-rosberg-pobijedio-na-nocnoj-utrci-u-singapuru-preuzeo-vodstvo-na-vozackoj-ljestvici-04