Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNico Rosberg ni kriv ni dužan pobijedio u VN Monaca

Nico Rosberg ni kriv ni dužan pobijedio u VN Monaca


Kad smo svi pomislili kao će Lewis Hamilton sa prve startne pozicije još jednom pobijediti, cijeli tijek utrke promijenio je Max Verstappen koji je svojim udarcem u ogradu izvukao Safety Car i izmijenio tijek utrke u korist Nice Rosberga.

Staza u Monacu je poznata kao jedna na kojoj je gotovo nemoguće prestizati, što smo danas i vidjeli. Gotovo da i nismo vidjeli trkaćih nadmudrivanja, i kako se utrka razvijala, sve je izgledalo kako će Hamilton sa prve startne pozicije odnijeti još jednu pobjedu. Ipak, to se nije dogodilo.

Tijek utrke je 15-ak krugova prije kraja promijenio Max Verstappen koji se u jednom neopreznom prestizanju zabio u zid i promijenio tijek cijele utrke. Izašao je Safety Car, Hamilton je otišao u boks, ali drugi nisu, tako da mu je cijeli trud tijekom utrke pao u vodu. Na stazu se vratio kao treći, iza Vettela, gdje je i ostao. Nitko više razočaran od Hamiltona koji je zaslužio ovu pobjedu.

Što reći o samoj utrci? Budimo iskreni – iako se u Monte Carlu svake godine sakupi cijela svjetska “krema”, sama ovogodišnja utrka je jedna od najdosadnijih i najnezanimljivijih utrka koje smo gledali. Osim samog kraja – jednostavno se netko mora sudariti i razbiti kako bi utrka bila zanimljiva. Dobro je rekao Flavio Briatore, 70% je utrka, a 30% glamur (čak je prvo spomenuto 50-50). Ili u prijevodu – ova utrka se gleda usput jer se uglavnom ništa ne događa. A vi mislite o njoj što hoćete – možda je legendarna, glamurozna, odlično posjećena, ali istovremeno dosadna i nezanimljiva.

Rezimirajmo – Rosberg je pobijedio, Vettel je drugi jer ga nije gdje imao prestići treći Hamilton.

Nico Rosberg ni kriv ni dužan pobijedio u VN Monaca 02