Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNico Rosberg najavio odlazak iz Formule 1

Nico Rosberg najavio odlazak iz Formule 1


Popeo sam se na vrh planine. Sad sam na vrhu i pravo je vrijeme da odem – rekao je Nico Rosberg, aktualni svjetski prvak i vozač Mercedesovog tima.

Utrkuje se već 25 godina, a san mu je bio postati svjetski prvak u Formuli 1, koji je i ostvario prije nekoliko dana. To je puno žrtve, rada, boli. No, uspio je i nakon devet sezonskih pobjeda došao je do toliko željno očekivane titule svjetskog prvaka.

O napuštanju Formule 1 razmišljao je još od utrke u Japanu, a konačnu je odluku donio odmah nakon utrke u Abu Dhabiju. Kaže kako mu je od tada titula svjetskog prvaka bila u rukama, trebao je samo kontrolirati situaciju i ići na sigurno. I prije početka posljednje sezonske utrke kaže kako je znao da mu je to posljednja utrka, naravno ako osvoji titulu. Ipak, priznaje kako mu je to bilo najintenzivnijih 55 krugova u životu.

Podsjetimo se, Nico Rosberg je svoju karijeru počeo u Williamsu 2006. godine, nakon čega prelazi u Mercede 2010. godine. Prvu je pobjedu ostvario 2012. godine u Kini, a bilo mu je potrebno čak 23 pobjede u 206 utrka kako bi došao do titule svjetskog prvaka.

nico-rosberg-najavio-odlazak-iz-formule-1-02

U svojoj izjavi je potvrdo kako mu je ovo sve bilo previše teško i naporno, a pri tome je patila i njegova obitelj jer je u glavi imao samo jedan cilj – titula svjetskog prvaka. Podsjetimo se kako je prije 34 godine to uspjelo i njegovom ocu Keke Rosbergu koji je 1982. godine bio svjetski F1 prvak.

Vjerujemo kako će se nakon ovog Rosbergovog odustajanja javiti dežurni “dušebrižnici” i analitičari koji će prodavati svoju pamet analizirajući njegov potez. Mi ćemo se ipak ovdje zaustaviti, podržati njegovu odluku i poželjeti mu sve najbolje u životu. Ostvario je svoj san, sada će se posvetiti svojim najmilijima i to je jedino važno. A Formula 1 ide dalje…