Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNico Hulkenberg vozit će za Porsche na 24 sata Le Mansa 2015

Nico Hulkenberg vozit će za Porsche na 24 sata Le Mansa 2015


Porsche je za utrku 24 sata Le Mansa iduće godine najavio sudjelovanje s tri trkaća auta. U dva prototipa bit će redovni vozači iz WEC prvenstva, a za trećeg je najavljen Nijemac Nico Hulkenberg.

Na Le Mansu nije bilo aktivnih vozača iz Formule 1 još od 2009. godine, a 27-godišnji vozač momčadi Force India za nastup u Le Mansu iskoristit će slobodni vikend 13./14. lipnja između dvije utrke (Kanada i Austrija).

Kako bi se što bolje pripremio za legendarni Le Mans, Hulkenberg će i prije toga odvoziti jednu utrku s prototipom Porsche 919 Hybrid – 2. svibnja na 6 sati Spa. Hulkenberg je jednom ranije vozio Porscheov hibridni trkaći auto, bilo je to 2010. godine kad je na Nurburgringu testirao 911 GT3-R Hybrid.

– Porsche i Le Mans, ova kombinacija vjerojatno privlači svakog vozača utrka. Odavno sam fan Porschea i pratio sam njihov povratak u LMP1 kategoriju, a u meni je rasla želja da vozim taj auto u Le Mansu. Kalendar F1 mi to omogućuje i zahvaljujem momčadi Sahara Force India što su me pustili – izjavio je Hulkenberg.