Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliNasljednik Bugatti Veyrona jurit će više od 434 km/h?

Nasljednik Bugatti Veyrona jurit će više od 434 km/h?


Da, ovdje govorimo o vrhunskim i najbržim sportskim automobilima na svijetu. Sam vrh je trenutno akutalni Bugatti Veyron i još brži SSC Ultimate Aero TT Super Sport. No, u Bugattiju se nisu predali, nego su najavili nasljednika Veyrona koji će biti još brži. I od SSC-a.

Svi se naravno pitaju može li brže i koliko. Može, naravno. Neslužbeno se priča o brzini većoj otprilike 27 km/h. Inače, trenutni rekord drži ultra-limitirana edicija Bugatti Veyron Super Sport brzinom od 431 km/h, a novi bi Bugatti trebao juriti oko 434,5 km/h.

Ono što je zanimljivo je da će se novi koncept najvjerojatnije temeljiti na Walter De’Silva Secret Bugatti Conceptu iz 1999. godine (na slici). Očekuje se kako će pod haubom imati motor od najmanje 1.200 konja, pogon na svim kotačima, dual-clutch mjenjač, turbo punjače, te pregršt laganih karbon-fiberskih vlakana. Živi bili pa vidjeli…

Kada? U Volkswagen Groupu, inače vlasniku Bugattija, tvrde kako nasljednika Veyrona možemo očekivati već 2013. godine u konceptnoj inačici, a godinu dana kasnije i kao proizvodni model.