Novosti Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNapokon službeno: nova Acura/Honda NSX premijerno u siječnju u Detroitu

Napokon službeno: nova Acura/Honda NSX premijerno u siječnju u Detroitu


Nakon godina i godina iščekivanja, raznoraznih teasera, simulacija i studija o tome kako će izgledati nova Acura/Honda NSX, te kad će i hoće li uopće doći, napokon je službeno objavljeno da će novi model biti predstavljen na sajmu u Detroitu u siječnju.

Tim povodom puštene su u opticaj prve službene fotografije i kratki video koji doduše ne otkrivaju kompletan izgleda automobila, ali i ono što se vidi je zasad dovoljno da potakne maštu i oduševljenje milijuna ljubitelja Honde širom svijeta.

Riječ je ionako samo u detaljima, jer manje je bitno kako će točno izgledati, bitnije je da novi NSX napokon stiže. Podsjetimo, službeni koncept Japanci su pokazali prije tri godine, također na sajmu u Detroitu. Obično se od koncepta do serijskog auta ne čeka toliko dugo, al što je tu je, vidjet ćemo kad ga predstave što su sve smislili i promijenili u te tri godine.

Pogon koncepta bio je na četiri kotača, zbog kombinacije twin turbo V6 benzinca i tri elektromotora, a ukupna snaga oko 500 KS. Tu zaista ništa nije trebalo mijenjati. Vidjet ćemo 12. siječnja.