Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNapokon je i to riješeno – Alonso i Button vozit će za McLaren u 2015. godini

Napokon je i to riješeno – Alonso i Button vozit će za McLaren u 2015. godini


McLaren-Honda imat će u idućoj sezoni dva svjetska prvaka u ekipi, Fernanda Alonsa i Jensona Buttona, objavljeno je danas na press konferenciji.

Ovakav rasplet događaja većina ljubitelja Formule 1 je i očekivala, ali iz McLarena su ipak podizali tenzije višetjednom šutnjom i podgrijavanjem kalkulacije o tome tko će iz Alonsa biti drugi vozač. Naposljetku donešena je najlogičnija odluka, jer Kevin Magnussen ima ipak slabiju reputaciju od Buttona.

Šef McLarena Ron Dennis izjavio je da imaju najbolji par na startnom gridu F1 za iduću sezonu. Ako se gledaju samo statistike, onda baš i nije u pravu, jer dva prvaka imat će i Ferrari, s tim da Vettel i Raikkonen zajedno imaju više titula nego Alonso i Button. No, statistike su ionako sporedne, jer za upravljačem su ljudi, a više od njih ovisi i kako će biti pripremljeni bolidi.

Na konferenciji za novinare objavljeno je još da su Alonso i Button potpisali višegodišnje ugovore. Na koliko godina, nije rečeno. Upućeni pišu da se Alonso dogovorio na tri godine, uz klauzulu u ugovoru da može otići ranije ako rezultati ne budu zadovoljavajući. Button je pak navodno produžio ugovor za još dvije godine. Kevin Magnussen ipak nije dobio nogu do kraja, jer dogovorio je angažman kao testni i rezervni vozač.