Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNano tehnologija u zimskim mjesecima

Nano tehnologija u zimskim mjesecima


Zimski mjeseci su za naše limene ljubimce posebno zahtjevan dio godine . Tada se oni teže pokreću, troše više goriva, intenzivnije im se oštećuje lak, a svako malo s njih moramo strugati led.

Nano tehnologija u zimskim mjesecima

Nano proizvodi za automobilski segment tu mogu biti od velike koristi. Hladan start doslovno uništava motor, a zimi je taj efekt još izraženiji, jer ulju treba više vremena da se zagrije, postigne radni viskozitet i počne odrađivati svoju zadaću. Keramički nano aditiv za motor se hvata za tarne površine u motoru i tamo ostaje, za razliku od ulja, što će olakšati ponovno pokretanje i smanjiti trošenje pokretnih dijelova. Kako će doći do smanjenja otpora u motoru i povećanja kompresije, motor će trošiti manje goriva, manje zagađivati i snaga će mu se blago povećati. Kako bi učinak bio potpun, prije korištenja aditiva za motor, preporuča se korištenje aditiva za gorivo koji čisti motor i sustav dovoda goriva od naslaga, odstranjuje vlagu iz rezervoara i usporava nakupljanje novih nečistoća.

čist pogled na cestu omogućiti će nam nano zaštita za vjetrobran, koja omogućava vožnju bez brisača i sprečava zaleđivanje stakla. Lak automobila, zaštićen nano politurom, dovoljno je isprati mlazom vode – bez ikakvih sredstava za čišćenje, a biti će zaštićen i od mehaničkih oštećenje, poput udaraca kamenčića.

Isti se premaz koristi i za felge, na koje se više neće hvatati strugotine s kočnica i nečistoće.

Više na www.nanotehnologija.info.

Nano tehnologija u zimskim mjesecima