Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNakon Toyote i Genaral Motorsa, i Nissan povlači vozila!

Nakon Toyote i Genaral Motorsa, i Nissan povlači vozila!


Nakon Toyote i Genaral Motorsa, i Nissan povlači vozila!Što se to događa u automobilskoj industriji? Osim što je globalna ekonomska kriza, najnoviji "problemi" odnose se na nova vozila koja su se pokazala kao neispravna. Ovi su problemi nisu nastali i prije krize, pa se još jednom pitamo – pa što se događa. Najnovije probleme prijavio je japanski proizvođač Nissan.

Već je neko vrijeme poznat problem s Toyotinih čak 6,5 milijuna vozila koja znaju nekontrolirano ubrzavati, što je u nekim slučajevima na cesti završilo i kobno. A Toyota je automobilski brand koji je u svijetu prepoznat kao sinonim za pouzdanost. Tek što smo se navikli na tu situaciju, jučer je General Motors objavio da povlači 1,3 milijuna kompaktnih automobila Chevroleta i Pontiaca prodanih u SAD-u, Kanadi i Meksiku zbog problema sa servo upravljačem pri brzinama manjima od 25 km/h.

I evo ga, iz Nissana, trećeg najvećeg proizvođača automobila u Japanu, javljaju kako će opozvati oko 540.000 vozila radi provjere i popravka potencijalno neispravnih pedala kočnica i pokazivača goriva u modelima koji su uglavnom prodani u SAD-u. Radi se o modelima Pathfinder, Xterra, Armada i Infiniti QX56 (terenci) , Quest (monovolumen), Titan i Frontier (pick-up). Srećom, do sada nije bilo problema na cestama, pa tako niti prometnih nezgoda.

S druge pak strane, neke se automobilske kompanije, kao što je Ford, upravo sada reklamiraju kako su njihova sva vozila pouzdana, bez obzira na krizu i druge situacije. Zanimljivo,  autor ovog teksta inače vozi Forda… 🙂

Nakon Toyote i Genaral Motorsa, i Nissan povlači vozila!