Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliNajbrži automobili na svijetu – s puno konja i brutalnim ubrzanjem
Najbrži automobili na svijetu

Najbrži automobili na svijetu – s puno konja i brutalnim ubrzanjem


Automobili su oduvijek zauzimali posebno mjesto u muškom svijetu, kao i u srcu. Svaki dječak je barem jednom u životu sanjao da ima automobil jedinstvenog dizajna, velike snage i od  čijeg zvuka će svakoga proći trnci.

Upravo takvi automobili se rade zbog strasti i ljubavi  i postoji samo nekoliko modela na cijelome svijetu. Ti automobili su veći, jači, bolji i brži od ostalih. No, koji je od njih najbolji? Koji automobil je najbrži na svijetu? Na ovo pitanje se nemože odgovoriti samo s jednim automobilom, jer ne postoji samo jedan. Najbrži automobil se određuje po kategorijama koje uključuju motor, brzinu, akceleraciju i mnogo toga. Mi vam danas donosimo najbolje automobile iz tih kategorija.

Najbrži automobil na svijetu – Bugatti Veyron
Ova kategorija je prva i najpoznatija kategorija. Da bi se neki automobil proglasio službeno najbržim, potrebo je napraviti mnoga testiranja, te isprobati automobil u stvarnim uvjetima. Službeno najbrži automobil na svijetu je Bugatti Veyron, sa maksimalnom brzinom od 431 km/h. Sa svoja dva V8 motora i 1200 KS, ovaj automobil postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 2.4 sekunde, a do 300 km/h potrebno mu je samo 14 sekundi.

Najbrži automobili na svijetu

Auto s najvećim ubrzanjem na svijetu – Koenigsegg Agera R
Jedna od manje poznatih kategorija, no nimalo nevažna kategorija je ubrzanje automobila. Ubrzanje svakog automobila se mjeri na 2 načina, od 0 km/h do npr 100 km/h, te suprotna akcija, do 100 km/h do 0 km/h. Najbrži automobil u toj kategoriji je Agera R, iz švedske tvrtke Koenigsegg. Ageri R se mjerilo ubrzanje od 0 km/h do 300 km/h i za to joj je trebalo 14.53, te natrag na 0 km/h za 6,66 sekundi, čineći ukupno 0-300-0 za samo 21,19 sekundi, koliko i iznosi današnji rekord.

Najbrži automobili na svijetu

Najbrži automobil na svijetu u teoriji – Transtar Dagger GT
Svake godine stvori se barem 1 superauto o kojem stručnjaci govore da je najbrži na svijetu. Upravo zbog toga je ova kategorija stvorena. Prije samog testiranja, automobil može imati i veću brzinu od najbržeg automobila na svijetu, no samo u teoriji. Današnji prvak u ovoj kategoriji je Transtarov Dagger GT, koji u teoriji ide 450 km/h, što je oko 20 km/h više od Bugatti Veyrona. No, testiranje tek slijedi. Kako je ovaj automobil uistinu dostojan protivnik Bugatti Veyronu govori njegov V8 twin-turbo motor s 2000 KS.

Najbrži automobili na svijetu

Najbrži električni automobil na svijetu – Rimac Concept_One
Najmlađa kategorija, koja je nastala nedavno sve većim ulaganjem auto kompanija u inovacije u auto industriji. Ova kategorija se bavi električnim automobilima, koji počinju uzimati sve veći zamah u auto industriji. Električnih superauta nema mnogo, no najbrži je samo 1. Rimčev Concept One kojim je stavio Hrvatsku na auto mapu svijeta i dalje drži ponosno titulu kao najbrži električni automobil na svijetu sa maksimalnom brzinom od 305 km/h.

Najbrži automobili na svijetu

Izvor:  fastest car in the world