Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportNajavljujemo spektakl u Portugalu: 100.000 gledatelja na WRC Fafe Rally Sprintu

Najavljujemo spektakl u Portugalu: 100.000 gledatelja na WRC Fafe Rally Sprintu


Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva u rallyju vozi se u Portugalu za tjedan dana, a u subotu je na programu svojevrsni uvod – Fafe Rally Sprint, na kojem će također voziti WRC vozači.

Fafe Rally Sprint vozi se na cesti Fafe – Lameirinha na sjeveru Portugala, koja je bila dijelom portugalskog rallyja prije nego je on 2007. godine preseljen na jug. Koliko je rally popularan u toj regiji govori podatak da se duž staze duge 6,3 kilometra prethodnih godina okupljalo oko 100.000 gledatelja. Relijaški spektakl kakav se rijetko doživljava!

Za ovogodišnji Fafe Rally Sprint prijavilo se 29 posada, od toga njih 9 s WRC automobilima, koje će utrku iskoristiti kao završni trening prije Rallyja Portugal koji počinje pet dana kasnije. Na listi prijavljenih s WRC automobilima su Citroenovci Hirvonen i Sordo, Volkswagenovci Ogier i Mikkelsen te u Fordovima Ostberg, Novikov, Neuville, Al-Attiyah i Prokop.

S velikim veseljem očekujemo i nastup Roberta Kubice, koji će voziti Citroen DS3 RRC. S njim je nastupio i na nedavnom reliju za Europsko prvenstvo na Kanarima, gdje je bio u uvjerljivom vodstvu dok se nije razbio.

Posebnost utrke je i jedan od najdužih skokova u reliju. Rekord najdužeg skoka drži Armin Schwarz, koji je 2000. godine sa Škodom Octaviom WRC skočio 73,5 metara!

Fafe Rally Spritnvozi se u subotu popodne, s dvije kvalifikacijske vožnje i finalom. Rally Portugal na rasporedu je pak od četvrtka 11. travnja do nedjelje 14. travnja.