HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportNagrade grada Kastva 2017 – pobjede Valtera Nežića i Nike Pulića na Grobniku

Nagrade grada Kastva 2017 – pobjede Valtera Nežića i Nike Pulića na Grobniku


Prvi dan “Nagrade grada Kastva 2017” pobjedama su zaključili Buzećanin Valter Nežić u Prvenstvu RH i Dubrovčanin Niko Pulić u Make Safe Roads Business VIP Kupu.

Nastupa 26 vozača iz šest klubova u organizaciji Auto sportskog kluba Kastavac čiji je partner Udruga Auto staza Grobnik, gdje je utrka i održana.

Subotnja utrka PH, kojom je nakon nastupa u Sloveniji, nastavljeno ovogodišnje hrvatsko prvenstvo na kružnim stazama okupilo je 12 vozača. Favoritom je slovio iskusni vozač AK Buzet Autosport Valter Nežić u Seat Ibizi što je potvrdio izvrsnom taktičnom vožnjom preuzevši čelnu poziciju tek tri kruga prije kraja utrke. Do tada je vodio, u početku sa zavidnom prednošću Splićanin Ante Alduk (AK Dubrovnik racing) kojem je na žalost poslušnost otkazala njegova Honda Civic TypeR, prvo s kočnicama, a onda i drugim tehničkim problemima zbog kojih je ciljem prošao tek četvrti. Usprkos manjim problemima na drugom je mjestu utrku završio višestruki prvak Dubrovčanin Žarko Knego  (Dubrovnik racing) u Honda Civicu ispred veterana i klupskog kolege Mara Franića (Škoda Octavia).  Pobjednici po klasama, uz Nežića, Alduka i Knega, bili su i Sven Gorup (AKK Zanatlija), Romano Radić (AK Dubrovnik racing), Stipe Bekavac (AK Solin) i Denis Šroler (AK Delta Sport), dok su ekipnu pobjedu prvog dana očekivano ostvarili članovi AK Dubrovnik racing.

Business Vip Kup okupio je 14 sudionika a favoritom je slovio trenutno vodeći, poslije tri bodovne utrke Dubrovčanin Niko Pulić (AK Dubrovnik racing). Uz „pole position“ izvrsno je krenuo, vodio u utrci ispred sve boljeg Hrvoja Utovića, te Karla Babića, članova AKK Zanatlija. Zbog izlijetanja i „zakopavanja“ u šljunak zagrebačkog zavoja dvojice vozača Maria Lozića i Božidara Tomulića, u opasnoj zoni, prvo je intervenirao „Safety car“, a potom je utrka prekinuta. Nakon uklanjanja opasnih vozila utrka je  nastavljena bez značajnijih promjena, ali ipak  je uz Pulića i Utovića do postolja stigao iskusni Zoran Kotromanović. Nedjeljna utrka donosi rotaciju startnih pozicija od 6 prema 1 pa će zasigurno biti zanimljiva, tim više što se s posljednje pozicije uključuje i uvijek izvrsni Opatijac Rajmond Terčić koji je prvog dana samo odvezao treninge.

Nedjeljni program kreće od 9 sati slobodnim treningom (warm up), utrka PH je u 10, a VIP Kupa u 11,30 sati. Bit će to ujedno posljednja službena bodovna utrka automobilista na asfaltu Automotodroma Grobnik starom punih 39 godina koji 3.srpnja kreće u rekonstrukciju i pista dobiva toliko željeni i očekivani novi sloj.