HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportNagrada Požege 2013 – Kronometar: Ivan Pavlović pobjednik u Renaultu Clio 3 Sport

Nagrada Požege 2013 – Kronometar: Ivan Pavlović pobjednik u Renaultu Clio 3 Sport


Odličan trkaći vikend dočekao nas je u suncem okupanoj “Zlatnoj dolini”, gdje se vozila “Nagrada Požege 2013”, jučer u autoslalomu a danas u kronometar vožnji. Najbrži je bio Riječanin Ivan Pavlović.

Naše su se molitve uslišale i nakon jučerašnje gotovo “suhe” utrke bez publike (bilo ih je tek 50-ak), danas je staza na požeškoj Glavici živnula, parkiralište se napunilo, a publike je bilo pokraj staze. Istina, njih možda tek nekoliko stotina zaljubljenika u adrenalinske vožnje, ali ovo je dobar početak jer se tek drugu godinu ponovo voze utrke na Glavici koja ima veliku i slavnu povijest iz bivše Juge, kada su ovdje krstarili najbolji vozači iz cijele bivše države.

Istina, autoslalom i kronometar vožnje nisu utrke u kojima istovremeno kreću vozači i nadmudruju se na stazi. Autor ovog teksta sjeća se utrka iz ’80-tih godina prošlog stoljeća kada su brojne klase jurile punim profilom ove staze, a najzanimljivije su bile legendarne Fiće i njihovi masovni sudari. No, vozilo se sa srcem, bila su to zaista neka stara dobra vremena.

Požežani zajedno s lokalnom vlasti ponovo pokušavaju oživjeti autosportska natjecanja u Požegi, na stazi Glavica koja je inače u vlasništvu Ministarstva obrane RH. No, čini se kako posljednje dvije godine ima sluha i s jedne i s druge strane, a rezultat je itekako vidljiv – prošle godine tek 30-ak vozača, a ove godine njih gotovo 90-ak. Čini se kako vozači, a sve više i publika vole Požegu i ovaj kraj, imaju što i vidjeti, uživati u prekrasnoj prirodi i sjajnim vožnjama najboljih autoslalomaša (jučer) i kronometra (danas).

Vratimo se mi današnjoj utrci. Za utrku se prijavilo 67 vozača. Nakon jutrošnjeg treninga dalo se naslutiti kako će se glavna bitka za prvo mjesto u utrci voditi između Zorana Vidmara (AKK Petar Klepac) u sjajno pripremljenoj Zastavi Yugo i Ivana Pavlovića (AK Rijeka) u Renaultu Clio Sport 3. generacije. Puno su očekivali i lokalni klubovi od Branka Marića (SB Auto Sport) u Hondi Civic koji je jučer bio najbrži u autoslalomu.

I nakon prve vožnje zaista je najbrži bio Vidmar koji je doslovno projurio sa svojim “Yugićem”, za dlaku je bio brži od Pavlovića, najbrži rezultat prve utrke bio je 1:49.724. No, u drugoj i trećoj utrci Pavlović nekako uspijeva spustiti vrijeme utrke na 1:47.770, što Vidmar ne uspijeva pratiti. Treća je utrka bila odlučujuća – Pavlović postiže najbolje vrijeme dana s rezultatom od 1:47.334, a Vidmar uspijeva pronaći još snage u svom automobilu i vozi treću utrku s rezultatom od 1:47.938, no to nije bilo dovoljno da preuzme vodeću poziciju.

Nakon tri vožnje u Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu Sjeverne Lige prvi je Ivan Pavlović (AK Rijeka) u Renaultu Clio Sport, drugi Zoran Vidmar (AKK Petar Klepac) u Zastavi Yugo, a treći je bio pomalo neprimjetni ali odlični Bojan Juranić (AKK Petar Klepac) u Renaultu 5.

U Prvenstvu Sjeverne Lige prvi je bio Branko Marić (SB Auto Sport) u  Hondi Civic, drugi je Marijan Vidmar (AK Delta Timing) u Zastavi Yugo, a treći Petar Čosić (AK Sibinj) u Hondi CRX.

Klupski gledano, prva tri mjesta u kronometru u Prvenstvu Hrvatske odnijela su istarski klubovi – najbolji je AK Pula – Rovinj, drugi je Istra Racing Team, a treći Buzet Autosport. U prvenstvu Sjeverne lige prvi je SB Auto Sport, drugi AK Sibinj, a treći AK Delta Timing.

Sve rezultate današnje kronometar utrke možete pronaći ovdje. Isto tako, našu reportažu s jučerašnjeg autoslaloma možete pročitati ovdje.

Uživajte u foto albumu koji smo snimili, a evo i video.