HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportNagrada Požege 2013 – Autoslalom: Branko Marić u Hondi Civic najbrži

Nagrada Požege 2013 – Autoslalom: Branko Marić u Hondi Civic najbrži


Ukupnim vremenom od 3:16.067 iz dvije od tri utrke najbrži je bio Branko Marić u Hondi Civic iz SB Auto Sporta. Vozilo se na poznatoj požeškoj Glavici, a ukupno je nastupio 41 autoslalomaš.

Staza u Požegi lokalnim stanovnicima poznata pod nazivom Glavica ima slavnu povijest. Nekada su u bivšoj Jugi ovdje jurišali brojni automobili, vozile su se različite klase, a najpopularnije su bile kružne utrke u kojima su nastupale Zastave 650, 750 i 850, ili ako hoćete – legendarni Fićo. Ovog se vikenda voze dvije utrke, danas je vožen autoslalom, a sutra se još vozi kronometar.

Današnja je autoslaom utrka bodovana za Prvenstvo Sjeverne Lige, organizatori utrke su AMK Požega i AK “SB Auto Sport” iz Slavonskog Broda, dok je glavni pokrovitelj Grad Požega. Vrijeme je bilo idealno za vožnju, s nekih 30-ak stupnjeva u hladu, uz poluoblačno nebo.

Već nakon prve utrke vidjeli smo kako je Branko Marić iz SB Auto Sporta vrlo brz, rekli bismo favorit. Odvezao je najbolje vrijeme utrke, a u stopu su ga pratili Krešimir Radovanić i Tomislav Radovanić u Zastavi 850, obojica iz AKK Zanatlija. Na kraju stu to i rezultati pokazali – Marić je nakon tri utrke bio prvi, a drugo i treće mjesto su zauzeli dva Radovanića.

Najbolji domaći vozač bio je Marko Musil iz AMK Požega, a vozio je u Renaultu Twingo. Jedina žena na stazi bila je Ivana Vlajnić iz SB Auto Sporta, koja je utrku završila na 33. mjestu. Spomenimo i kako je utrku od 41 vozača ukupno završilo njih 36.

Klupski, najbolje su se plasirali AKK Zanatlija, zatim SB Auto Sport, a treći je AK Dubrava. Ukupne detaljne rezultate utrke možete vidjeti na ovom linku.

Spomenimo kako nas sutra u isto vrijeme, točno u podne, očekuje kronometar utrka. Prijavljeno je 56 vozača, a i naša će ekipa biti sutra na utrci. Organizatori su danas odlično odradili posao, a nadamo se da će sutra biti više gledatelja, jer je u tom dijelu utrka podbacila.